Sjekk feilene du bør unngå når du kjøper brukt cabriolet

Sjekk feilene du bør unngå når du kjøper brukt cabriolet

Unngå feil når du skal kjøpe en brukt cabriolet, men hva er det viktig å sjekke på en cabriolet for å unngå dyre reparasjoner? Sommerdrømmen kan fort bli dyrere enn du tror, hvis du ikke følger disse rådene.

Mange bilførere ønsker å kjøpe seg en cabriolet for å oppfylle drømmen om å suse av gårde langs sommerveiene uten tak. Siden 1. januar 2019 har det blitt gjort over 300 000 søk på ordene «cabriolet» og cab hos FINN. Men hva er det viktig å sjekke for å unngå dyre reparasjoner? Produktdirektør Eirik M. Håstein på FINN motor har følgende tips:

Hardtop eller soft-top på din nye cabriolet?: - Den enkleste forskjellen å se etter er hardtop eller soft-top, altså om taket er i stål eller i stoff. Det er fordeler og ulemper med begge. En bruktbil med ståltak takler ofte norske forhold, som regn og snø bedre. Samtidig er det vesentlig billigere å reparere et soft-top tak. Det samme gjelder om man skal kjøpe en cabriolet med elektrisk tak eller manuelt tak. Her vil det selvsagt være dyrere å reparere det elektriske taket.

 • En BMW

  SJEKK HVA SOM PASSER FOR DEG: En hardtop takler ofte norske forhold, som regn og snø, bedre, men kan være dyrere å å reparere. (Foto: Arthur Wikan)

3 ting du må huske å sjekke:

 • Produktdirektør Eirik M. Håstein i FINN Motor sier at samarbeidet med Nettbil vil gjøre det enda enklere for de som ønsker å selge bruktbilen sin raskt, å gjøre nettopp dét.

  POSITIVT FOR FINN-BRUKERE: Produktdirektør Eirik M. Håstein i FINN Motor sier at samarbeidet med Nettbil vil gjøre det enda enklere for de som ønsker å selge bruktbilen sin raskt, å gjøre nettopp dét.

 • Digital kjøpekontrakt gir ekstra trygghet. Kjøper man brukt cabriolet privat gjennom FINN, har man også muligheten til å benytte seg av FINNs digitale kjøpekontrakt. Produktdirektør Eirik M. Håstein i FINN motor sier de har samarbeidet tett med Forbrukerrådet for å utvikle en kontrakt som gir best mulig sikkerhet for både kjøper og selger. Hvis man ikke har skrevet kontrakt vil en eventuell tvist basere seg på en ord-mot-ord sak, som er svært vanskelig å løse. Med kontrakten vår, som er gratis, kan både kjøper og selger være trygg på at de har valgt en god kontraktsmal som ivaretar dem begge.

Slik bruker du FINNs digitale kjøpekontrakt:

 1. Digital kjøpekontrakt opprettes av enten kjøper eller selger direkte fra annonsen. Du finner en rød knapp rett under "send melding" som tar deg videre til kontraktsskjema.

 2. Etter at du klikker på knappen må du godkjenne vilkår slik at kontrakten kan bli lagret. Deretter kommer du til kontrakten som er ferdig utfylt. FINN henter inn alle data fra annonsen og plasserer de på rett plass i kontrakten.

 3. Det neste du skal gjøre er å invitere din motpart til kontrakten, bli enig om pris og signere. Alt skjer digitalt.

 4. Det er også noen forskjellige tilleggsprodukter du kan bestille inne i løsningen. Blant annet får alle bilkjøpere tilbud om 1 måned bilforsikring uten kostnad.

De mest populære cabriolet-søkene på FINN 2019:

 1. BMW 3-serie cabriolet
 2. Mercedes E-klasse cabriolet
 3. Mercedes C-klasse cabriolet
 4. Porsche 911 cabriolet
 5. Volkswagen Golf cabriolet

Porsche Cabriolet på FINN - 20 år eller eldre

Se flere på FINN.no