Derfor er kjøpekontrakt for bruktbil en veldig god idé!

Derfor er kjøpekontrakt for bruktbil en veldig god idé!

Ingen er dønn ærlige hele tiden, så vi har laget en solid kontraktsmal i samarbeid med Forbrukerrådet!

Publisert 14. august 2020 kl. 11.03

FINN motor har samarbeidet tett med Forbrukerrådet for å utvikle en kontrakt som gir best mulig sikkerhet for alle private FINN-brukere som kjøper og selger bruktbil. Og ja, den er selvfølgelig papirløs!

Hvorfor kjøpekontrakt?

Kjøpekontrakt er en liten, lett forhåndsregel med potensielt enorme gevinster! Tenk hvis du for eksempel gjør et skikkelig bomkjøp, eller om du signerer på noe som kan bite deg i rumpa i ettertid? Hvis man ikke har skrevet kontrakt i sånne situasjoner, vil den eventuelle tvisten fort bli en ord-mot-ord sak, som kan være veldig vanskelig å løse. Med kjøpekontrakten, som er gratis, kan både kjøper og selger av en bruktbil være trygg på at de har valgt en god kontraktsmal som ivaretar dem begge. Det er også derfor denne kontraktsmalen er stemplet godkjent av Forbrukerrådet.

Slik bruker du FINNs kjøpekontrakt:

  1. Kjøpekontrakten opprettes av enten kjøper eller selger direkte fra annonsen. Du finner en hvit knapp rett under "send melding" som tar deg videre til kontraktsskjema. Du kan også opprette kontrakten inne i meldingsmodulen der du melder med potensiell kjøper.

  2. Etter at du klikker på knappen må du godkjenne vilkår slik at kontrakten kan bli lagret. Deretter kommer du til kontrakten som er ferdig utfylt. FINN henter inn alle data fra annonsen og plasserer de på rett plass i kontrakten.

  3. Det neste du skal gjøre er å invitere din motpart til kontrakten, bli enig om pris og signere. Alt skjer digitalt.