Disse bildelene kan du spare penger på å kjøpe brukt

Disse bildelene kan du spare penger på å kjøpe brukt

Å handle brukt utstyr til bil, båt og MC på FINN torget blir bare mer og mer populært. Hovedlykter, skjermer, seter og felger er bare noen av delene du kan spare opp mot 50 prosent på å kjøpe brukt, sier eksperten.

Å handle brukt utstyr til bil, båt og MC på FINN torget blir bare mer og mer populært. I 2018 ble det publisert over 320 000 annonser for bildeler på FINN, og så langt i 2019 har det vært åtte prosent vekst sammenlignet med samme periode i fjor. Daglig leder Usman Ahsan Mohammad i Ringen Bilverksted sier det er mange typer bildeler man kan vurdere å kjøpe brukt, så lenge man har forsikret seg om at de er i god stand.

Alt av påmonterte deler, som for eksempel hovedlykter foran og bak, støtfanger, dører, skjermer, panser, grill, bilseter og dekk og felger er eksempler på deler man kan spare på penger på å kjøpe brukt. Det samme gjelder hjulnav, komplett motor, komplett girkasse, tannstang og støttebjelker bak-fanger. Prisen er den viktigste grunnen til at mange kjøper brukte bildeler, men hvor mye man kan spare, varierer veldig fra del til del og type bil. Du kan finne priser som ligger mellom 40-70 prosent under nypris, sier han.

Be om råd før du kjøper brukt for å unngå dyre ekstraregninger

Usman Ahsan Mohammad anbefaler å ikke kjøpe brukte bildeler til en bil som er nyere enn fem år, fordi disse kan slite ut bilen unødvendig, og heller ikke til dyre biler. Har man en dyr bil, bør man også ha pengene til å behandle bilen med nye deler. På biler som er eldre enn fem år kan det være ok med brukte bildeler, men ta en prat med fagpersonell eller verksted før du bestiller. De kan også hjelpe deg med å finne ut hva slags del du må bestille, sier han.

Planlegger du å kjøpe brukte elektroniske bildeler, kan du få en dyr ekstraregning, hvis du ikke har sjekket at de er korrekt kodet for din bilmodell. Nyere biler er ofte programmert til ett spesifikt karosseri og chassisnummer, det vi si at delene er kodet. Disse bildelene vil derfor ikke fungere, selv om de i hovedsak passer, før riktig koding er koblet. Hvis man kobler feil, kan det oppstå nye feil med bilen, sier verkstedlederen.
Han sier det også er viktig at man sjekker disse for rust og andre svekkelser nøye før man setter bruktdelene inn i bilen sin. Noen bildeler som ser fint ut for et utrent øye, kan likevel inneholde rust. Det kan være lurt å be en fagmann se på delene hvis man er i tvil, sier Umsan Ahsan Mohammad.

Disse bildelene bør du være forsiktig med å kjøpe brukt:

Han understreker også at noen bildeler ikke er så lurt å kjøpe brukt, av sikkerhetshensyn. Dette gjelder blant annet:

  1. Forstillingsdeler

  2. Bakstillingsdeler

  3. Slitasjedeler som skiver, klosser, sko og bånd til bremser pluss caliper, diverse foringer og kuler

    Foringer og slitedeler blir morkne med tid og selv om de kan se tilsynelatende fine ut kan de slites ut raskt. Av sikkerhetsmessige årsaker kan det også opp stå spørsmål om forsvarlighet i forsikringssaker/rettssaker hvis en ulykke skjer, sier Umsan Ahsan Mohammad.

  • Produktdirektør i FINN torget, Kathrine Opshaug Bakke

    STOR INTERESSE FOR DEKK OG FELGER: Produktdirektør i FINN torget, Kathrine Opshaug Bakke, sier det er ekstra stor interesse blant de som søker etter bildeler på FINN torget. Foto: Caroline Roka/FINN).

Stor pågang etter dekk og felger på FINN

Ifølge produktdirektør i FINN torget, Kathrine Opshaug Bakke er bildeler veldig populært på FINN torget, og dette gjelder særlig dekk og felger. Vi ser at stadig flere velger å legge ut brukte bildeler for salg, og vi ser at dekk og felger er spesielt populært å selge på FINN. For kjøpere er det mulig å spare mye på å kjøpe f.eks. brukte vinterdekk som er i god stand, og så skifte dem selv, eller ved å kjøpe skiboksen brukt. Vi ser også at en økende trend i antall som velger å se etter bildeler på bruktmarkedet, sier hun.

Man kan finne mye spennende av styling til bilen på FINN torget

Populære bruktbiler på FINN:

Ulike bildeler

Se flere på FINN.no