De mest populære firehjulstrekkerne på FINN

De mest populære firehjulstrekkerne på FINN

Toyota, BMW og Volvo er blant bilmerkene det søkes mest etter blant firehjulstrekkere på FINN. Se hele topplisten her!

Publisert 27. september 2019 kl. 11.21

Drømmer du om å skaffe deg en bil med firehjulsdrift? Da er du ikke alene.

Ifølge motorjournalist Benny Christensen i Broom er det norske klimaet og sikkerhet to av de viktigste grunnene til at mange vil investere i en firehjulstrekker:

Se hvilke biler med firehjulsdrift som er til salgs på FINN akkurat nå!

Mest populære firehjulstrekkerne på FINN:

Tall fra FINN motor viser at det er fem firehjulstrekkere som er spesielt populære på FINN, nemlig: BMW X5, Volvo XC60, Toyota Land Cruiser, Mitsubishi Outlander og BMW X3.

Her er Benny Christensens vurdering av firehjulstrekkerne det har blitt søkt mest etter på FINN i 2019:

1. plass. BMW X5: Dette har vært en drømmebil for mange helt siden den kom i 1999. Det var den første bilen som kombinerte SUV-ens egenskaper sammen med sporty og morsomme kjøreegenskaper, mye utstyr og god komfort. Selv om det sporty i løpet av årene kanskje har blitt prioritert noe ned i forhold til både plass og enda mer komfort, så er dette fortsatt en drømme-SUV som byr på det lille ekstra. Nå kan du også få de ganske billig på bruktmarkedet. Det i sum er nok grunnen til at X5 topper listen over firehjulstrekker.

2. plass. Volvo XC60: Denne modellen var når den kom verdens sikreste bil, men Volvo fikk ikke lov til å bruke det i markedsføringen av den. Den inneholder kjente Volvo-kvaliteter som gode seter, god ergonomi, mye utstyr, god komfort - foruten den nevnte sikkerheten. Alt er innpakket i en biltype med litt høy bakkeklaring og med firehjulsdrift, det ble en suksessoppskrift. De siste årene har dette vært Volvos klart mest solgte modell.

3. plass. Toyota Landcruiser: En sann billegende. Toyota Land Cruiser er robust, driftsikker og solid som få, og med en unikt god framkommelighet. Dette er bilen for de virkelig krevende oppdragene. I tillegg byr den på god plass og har etter hvert også blitt mer komfortabel og velutstyrt. Dette er en firehjulstrekker som passer enten du skal opp bakkene til Holmenkollåsen en vinterdag med dårlig føre, eller om du skal krysse en ørken eller en isbre. Den er en allrounder som kan brukes til alt

4. plass. Mitsubishi Outlander: Outlander har vært en stor, stor suksess i Norge som ladbar hybrid. God plass, god driftsikkerhet, firehjulsdrift, mulighet til tilhenger og en folkelig og ujålete framtoning har gjort at den har gått rett hjem hos mange nordmenn.

5. plass. BMW X3: En annen BMW-suksess. De siste årene har de litt mer kompakte SUV-ene tatt markedsandeler fra de store. X3 er derfor et viktig supplement til den større X5-en fra BMW. Gode kjøreegenskaper, firehjulsdrift, god framkommelighet og grei plass, samt en ørliten dose status er nøkkelfaktorer her.

Dette bør du tenke på når du skal kjøpe brukt firehjulstrekker

Biler med firehjulsdrift kan være dyre å reparere. Det lønner seg derfor å sjekke etter slitasjeskader før du kjøper.

Du bør også få et verksted til å utarbeide en tilstandsrapport på bilen.

Hva med en Pickup med firehjulsdrift?

Se flere på FINN.no