Volvo XC60

De mest populære firehjulstrekkerne på FINN

Norge er et kupert land med mye uvær. Det norske klimaet og sikkerhet er to av de viktigste grunnene til at mange vil investere i en firehjulsdrift. I Norge er det blant annet modeller som Land Cruiser, Volvo XC60 eller Outlander som gjelder blant firehjulstrekkere. Se hele topplisten fra FINN Motor.

Drømmer du om å skaffe deg en bil med firehjulsdrift? Da er du ikke alene. Ifølge motorjournalist Benny Christensen i Broom er det norske klimaet og sikkerhet to av de viktigste grunnene til at mange vil investere i en firehjulsdrift. Norge er et kupert land med mye uvær og dertil dårlig føre med snø og glatte veier. Mange av oss har også hytter på fjellet. Det betyr at en del av oss er villige til å betale litt ekstra for tryggheten en bil med firehjulsdrift gir. Ofte gir disse firehjulstrekkerne også en god, høy sittestilling og mange er velutstyrte og romslige.

Mest populære firehjulstrekkere på FINN:

Tall fra FINN motor viser at det er fem firehjulstrekkere som er spesielt populære på FINN, nemlig: BMW X5, Volvo XC60, Toyota Land Cruiser, Mitsubishi Outlander og BMW X3.

Her er Benny Christensens vurdering av firehjulstrekkere det har blitt søkt mest etter på FINN i 2019:

1. plass. BMW X5: Dette har vært en drømmebil for mange helt siden den kom i 1999. Det var den første bilen som kombinerte SUV-ens egenskaper sammen med sporty og morsomme kjøreegenskaper, mye utstyr og god komfort. Selv om det sporty i løpet av årene kanskje har blitt prioritert noe ned i forhold til både plass og enda mer komfort, så er dette fortsatt en drømme-SUV som byr på det lille ekstra. Nå kan du også få de ganske billig på bruktmarkedet. Det i sum er nok grunnen til at X5 topper listen over firehjulstrekker.

 • BMW X5

  Foto: Privat - BMW X5

2. plass. Volvo XC60: Denne modellen var når den kom verdens sikreste bil, men Volvo fikk ikke lov til å bruke det i markedsføringen av den. Den inneholder kjente Volvo-kvaliteter som gode seter, god ergonomi, mye utstyr, god komfort - foruten den nevnte sikkerheten. Alt er innpakket i en biltype med litt høy bakkeklaring og med firehjulsdrift, det ble en suksessoppskrift. De siste årene har dette vært Volvo sin klart mest solgte modell.

 • Volvo XC60

  Volvo XC60

3. plass. Toyota Land Cruiser: En sann billegende. Land Cruiser er robust, driftsikker og solid som få, og med en unikt god framkommelighet. Dette er bilen for de virkelig krevende oppdragene. I tillegg byr den på god plass og har etter hvert også blitt mer komfortabel og velutstyrt. Dette er en firehjulstrekker som passer enten du skal opp bakkene til Holmenkollåsen en vinterdag med dårlig føre, eller om du skal krysse en ørken eller en isbre. Den er en allrounder som kan brukes til alt.

 • Toyota Land Cruiser

  Toyota Land Cruiser

4. plass. Mitsubishi Outlander: Outlander har vært en stor, stor suksess i Norge som ladbar hybrid. God plass, god driftsikkerhet, firehjulsdrift, mulighet til tilhenger og en folkelig og ujålete framtoning har gjort at den har gått rett hjem hos mange nordmenn.

 • Mitsubishi Outlander

  Mitsubishi Outlander - Foto: Rune Risnes

5. plass. BMW X3: En annen BMW-suksess. De siste årene har de litt mer kompakte SUV-ene tatt markedsandeler fra de store. X3 er derfor et viktig supplement til den større X5-en fra BMW. Gode kjøreegenskaper, firehjulsdrift, god framkommelighet og grei plass, samt en ørliten dose status er nøkkelfaktorer her.

 • BMW X3

  BMW X3 - Foto: Sturle Drageset

Dette bør du tenke på når du skal kjøpe brukt firehjulstrekker

Biler med firehjulsdrift kan være dyre å reparere. Det lønner seg derfor å sjekke etter slitasjeskader før du kjøper.

 • Bilene er ofte store og tunge. Det kan gjenspeile slitasje på bremser og forstilling.

 • Sjekk også at bilen ikke har vært brukt til offroad-kjøring. Dette kan gi kostbar slitasje og skader på understellet. God og helst komplett servicehistorikk er alltid viktig. Dekk til disse bilene er dyre, så sjekk også tilstanden på disse, sier Benny Christensen i Broom.

Hva med en Pickup med firehjulsdrift?

Se flere på FINN.no