Toyota Land Cruiser og terrenggående

Toyota Land Cruiser og terrenggående

Har du en livsstil som ofte bringer deg ut i naturen?

Trenger du en driftssikker bil som kan ta deg helt fram selv om veien tar slutt, og med plass til bikkjer, fritidsutstyr og bagasje i rikelig monn? Da er det offroad du skal søke på. Selvsagt har du mange modeller å velge mellom, i ulike størrelser og prisklasser. Men førstevalget for Toyota-entusiasten er trolig Land Cruiser eller HiLux.

Ikke mange bilmodeller har vært produsert kontinuerlig siden 1950. Så lenge har faktisk Toyota Land Cruiser vært på markedet. Det er en SUV som ble lansert fem år etter at krigen var slutt, inspirert av amerikanske terrenggående jeeper. Dermed er Land Cruiser den eldste og mest tradisjonsrike av dagens bilmodeller fra Toyota.

Pålitelighet og tøffhet kan forklare at dette så lenge har vært et naturlig førstevalg for bilentusiaster som har dårlig vei fram til hytta – og andre med spesielle behov. I tillegg til romslighet og avansert utstyr kombinerer Land Cruiser egenskaper for offroad og veikjøring på en elegant måte.

HiLux er Toyota sin mellomstore pickup, som ble lansert allerede i 1968. Dette er bilen for deg som ikke er redd for tøffe utfordringer. HiLux har vært brukt på ekspedisjoner i fjell og ørken verden over. Den er nemlig konstruert med en ramme og et karosseri som tåler det meste, samtidig som fjæringen gir god komfort. HiLux har i mange år gjort det bra i Rally Dakar.

Noen "Hyttebil" modeller fra Toyota:

Eksempler på firehjulstrekkere fra Toyota på FINN.no

Se flere på FINN.no