Slik sjekker du om dekkene dine er farlig slitt

Slik sjekker du om dekkene dine er farlig slitt

Høsten er sesong for å bytte til vinterdekk, men mange bilførere er slepphendte når det kommer til å teste om bildekkene de har lagret bør skiftes ut. Én av fire nordmenn er for dårlig på dette, sier bilmekaniker Aleksander Maksic ved Maks Auto-Servis.

Publisert 8. april 2019 kl. 12.35

Høsten er sesong for å bytte til vinterdekk, men mange bilførere er slepphendte når det kommer til å teste om bildekkene de har lagret bør skiftes ut. Folk er ikke flinke til å sjekke sikkerheten i det hele tatt. Én av fire bør bytte ut sine slitte bildekk, men er for dårlige på dette, lyder dommen fra bilmekaniker Aleksander Maksic ved Maks Auto-Servis i Oslo.

Slitte bildekk kan få fatale følger

Det viktigste på et dekk er mønsterdybden (som Aleksander sjekker i bildet i toppen av saken) som sikrer et godt veigrep.

Mens piggfrie vinterdekk fungerer godt for mange, anbefaler Trygg Trafikk piggdekk til de som kjører i isete vær, på hardpakket snø eller på vekslende føre. Sesongen det er lov å ha på piggdekk, varer fra 1. november til første mandag etter 2. påskedag, med mindre forholdene krever ytterligere bruk. I Nordland, Troms og Finnmark er perioden 16. oktober - 1. mai.

Anbefaler piggdekk på isete føre

Benny Christensen, bilekspert i TV 2-programmet og nettsiden Broom.no anbefaler helst å kjøpe nye vinterdekk, siden de er så viktige for kjøreegenskapene og tryggheten til bilen, men det er bedre å kjøpe brukte dekk, både sommer- og vinterdekk, enn å kjøre rundt på utslitte, sier han, og legger til at det i så fall er viktig å undersøke bildekkene skikkelig før du kjøper:

De mest populære bilmerker på FINN:

Continental Ice Contact vinterdekk

Se flere på FINN.no