Spaferie i Palanga – Litauen

Spaferie i Palanga – Litauen

Palanga er stedet for velvære for kropp og sjel. Nyt kilometer lange strender akkompagnert av helsebringende pinjetrær, spabehandlinger i verdensklasse, hyggelig lokalbefolkning og deilig mat. Palanga er eksotisk, spennende og ligger bare 90 minutter sydøst for Oslo med direktefly flere ganger i uken.

Navnet på byen høres ut som en perle rundt Middelhavet, men Palanga ligger ved Østersjøen og har vært et yndet ferie- og rekreasjonssted i noen hundre år. Mange nordmenn har allerede stiftet bekjentskap med byen lengst vest i Litauen, og de fleste reiser igjen, og igjen og igjen. Prisene er lave og atmosfæren er rolig, i hvert fall utenfor høysesong (jun-aug).

Spaferie i Palanga

Som du sikkert allerede har forstått, står spa i høysete i Palanga. Det finnes et utall spahotell, men også egne spasentra hvor du kan ta dagbehandlinger. Felles for dem alle er at det absolutt lønner seg å bestille behandlingene i god tid.

Det er særlig to hoteller som skiller seg ut når det gjelder både beliggenhet, atmosfære og spabehandlinger:

  1. Vanagupe Hotel ligger langs stranden, 2.4 kilometer nord for Palanga sentrum

  2. Palanga SPA Design og Palanga SPA Luxury er ett og samme hotell, men i to forskjellige bygninger. Design-bygningen som ligger til høyre for innkjørselen ble bygget rundt 2010 og er et rålekkert design-hotell og det er her SPA-avdelingene befinner seg. Et lite obs! for denne bygningen, er at om du har ryggproblemer, kan gulvene være litt vriene å gå på, fordi alle gulv heller noen grader, også inne på hotellrommene. Du står dermed alltid litt skjevt, eller i nedover- og oppoverbakke. Rett over gårdsplassen, på venstre side av innkjørselen, er Luxury-bygningen. Her finner du hotellets frokostsal og restaurant, samt uterestaurant når det er sesong for det. Denne bygningen er i tradisjonell byggestil, med rette gulv.
    Palanga SPA-hotellene tilbyr også små hytter og leiligheter, som er utmerket for hele familien, eller vennegjengen.

Ellers finnes det et hav av hoteller, selv i en liten by med bare 15.000 innbyggere. Palanga er et populært feriested for skandinavere, russere og fra andre naboland.

Mat og drikke i Palanga

Gågaten i Palanaga er stappet med koselige kneiper og kaféer. Her finner du også et godt utvalg av restauranter som tilbyr en variert meny. Restaurantgiganten Cuba, som ligger midt i gågaten er et veldig populært spisested og åpner tidlig og stenger sent. Her har de hele verden på menyen, i tillegg til lokal og tradisjonell litauisk mat.

Shopping i Palanga

Det vil være å overdrive å si at Palanga er et shoppingmekka, men går du lengst opp i gågaten og svinger mot venstre og beveger deg litt rundt der, er det flere små og artige butikker. I selve gågaten er det flere salgsboder med ymse håndtverk, lamper og smykker.

Les også:

  • Bilde av botanisk hage i Palanga i Litauen

    Botanisk hage i Palanga, Litauen - Foto: Getty Images