Spa Shutterstock 116398363

7 europeiske spa-hoteller du bør besøke nå

Perfekt hvis du drømmer om å synke ned i et boblebad med et champagneglass i hånden.

Litt stresset, overarbeidet eller sliten? Da er det på tide å unne seg en liten pause i hverdagen!

En spahelg eller ferie i utlandet, der du kan kose deg med massasje, behandlinger, boblebad og få skikkelig pleie av både kropp og sjel, er det perfekte avbrekk. Og du trenger ikke dra langt for å finne de mest fantastiske spa-hotellene heller.

I Norge har vi for eksempel Farris Bad, Norefjell Spa & Resort, samt The Thief, som er populære spa-destinasjoner. Ønsker du imidlertid å reise litt lenger og få mer av en «utenlandsopplevelse», er blant annet Skottland, Frankrike og Sveits kjent for sine luksuriøse spa-anlegg. Også i Øst-Europa finner du nå en rekke flotte spa-hoteller med fantastiske tilbud.

  • Mange nordmenn søker etter avkobling på fritiden. Spa har vokst frem som en populær helge- og ferieaktivitet, der vi kan pleie sjelen og komme oss vekk fra hverdagens stress, sier Eivind W. Christiansen, Produktdirektør FINN reise.

Skal du først unne deg en skikkelig spaferie, kan det være smart å velge et spa-hotell som er kjent for gode fasiliteter - som behandlinger, massasje, basseng, badstue og boblebad.

På FINN reises hotellsøk florerer det av alternativer. Nedenfor har vi samlet 7 av de beste spa-hotellene Europa har å by på.

Så da er det bare å planlegge drømmeferien!

Italia: Grand Hotel Tremezzo – 5 stjerner

Como-sjøen er kjent som en av de vakreste og mest romantiske destinasjonene i Italia. Ikke bare er det frodig og særdeles vakkert, men området kan også by på en rekke fantastiske hoteller, der Grand Hotel Tremezzo er et av de beste når det gjelder spa-opplevelse.

Hotellet, som har en svært sentral beliggenhet, kan skilte med utsikt over hele Como-sjøen, treningsrom, svømmebasseng, kjøpesenter, golfbane, samt et stort spa- og velværesenter med bredt utvalg av behandlinger.

Mer info om Grand Hotel Tremezzo finner du her

  • Spa i sveits

Sveits: The Chedi Andermatt – 5 stjerner

Pittoreske Andermatt i Sveits er en nydelig liten landsby i hjertet av Alpene med mye sjarm og oppsiktsvekkende natur. For naturentusiaster som ønsker seg frisk luft og litt ekstra glød i huden, er dette altså den perfekte spa-destinasjonen.

Luksuriøse The Chedi Andermatt, som ligger sentralt plassert i byen, er et fantastisk 5-stjerners spa-hotell med alt du kan drømme om av fasiliteter. Spa-området er på over 2400 kvadratmeter med et 35 meter langt innendørsbasseng, 12 meter langt utendørsbasseng, et Tibetansk avslapningsrom, badstuer, boblebad, samt en svært bred og variert behandlingsmeny. Hotellet har også eget treningssenter og tilbyr blant annet yoga, pilates og holistiske behandlinger.

Mer info om The Chedi Andermatt finner du her

  • Basseng på spa i sverige

Sverige: Falkenberg Strandbad – 4 stjerner

Ønsker du en miniferie nær Norge, men likevel i utlandet? Da er Sverige kanskje stedet for deg. Et kjent og ærverdig spahotell i vårt naboland, er Falkenberg Strandbad i Falkenberg (syd for Gøteborg). Hotellet har en egen «retreat club» som beskrives som «et spa utenom det vanlige». Her er det 25 grader i luften og 33 grader i vannet hver dag – 365 dager i året. De har utendørsbasseng med nydelig havutsikt, innendørsbasseng, champagnepool, eksklusiv spalounge, badstuer, et eget orangeri og flust av fantastiske behandlinger.

Falkenberg Strandbad ligger i gangavstand fra Skrea Strand og Skogstorp er kun en rask kjøretur unna hotellet.

Mer info om Falkenberg Strandbad finner du her

  • Frankrikespa

Frankrike: Domaine De Manville – 5 stjerner

Provence er ikke bare et fantastisk sjarmerende vindistrikt, det har langt mer å by på – deriblant flotte spa-opplevelser, golf og kultur! Det perfekte stedet for en avslappende pause i hverdagen er luksushotellet Domaine De Manville i hjertet av Provence.

Hotellet, som tidligere var en ærverdig bondegård med sauer og dyrket mark, ble redesignet av arkitekt Mireille Pellen, og de ni restaurerte gjestevillaene har elegante rom med dusj, badekar, kaffe- og tekoker og minibar.

Spafasilitetene er av ypperste klasse, med innendørsbasseng, sauna, og en rekke behandlinger. I tillegg kan hotellet skilte med egen frisørsalong, bar og en 18-hulls golfbane.

  • Polenspa

Polen: Sopot Marriott Resort & Spa – 4 stjerner

Sopot har raskt blitt en populær sommerdestinasjon for nordmenn, mye takket være sine lange hvite strender og rimelige priser. Men, den polske byen - som ligger ved Gdanskbukten, er også et yndet reisemål for spa-entusiaster.

Et av de mer kjente spa-hotellene i byen, er Sopot Marriott Resort & Spa, som ligger midt i sentrum. Her er det eget barnebasseng for de minste, grillplass, sykkelutleie og møterom, samt et av de største spasentrene i Polen – nemlig Mera Spa. Her finner du 35 ulike behandlingsrom, 4 svømmebasseng, badstue og et infinity pool på taket (åpent om sommeren).

Mer info om Sopot Marriott Resort finner du her

  • Skottlandspa

Skottland: Gleneagles Hotel - 5 stjerner

Drømmer du om en spaferie, men gjerne i kombinasjon med litt aktivitet – som jakt eller golf? Da er Skottland stedet for deg. Ærverdige Gleneagles Hotel i Auchterarder er et av de mest kjente luksushotellene i Skottland, og har blant annet blitt berømt for golfkursene som avholdes der.

Hotellet, som åpnet i 1924, kan blant annet by på 3 golfbaner, offroad-kjøring, ridning, hundetrening og skyting. I tillegg har de et fantastisk ESPA-spa med 2 bassenger, badstue, dampbad, treningsstudio og utendørs boblebad. Gleneagles har også eget treningssenter og 4 kjente gourmetrestauranter. Nok å finne på med andre ord!

Mer info om Gleneagles Hotel finner du her

  • Estlandspa

Estland: Hotel Telegraaf - 5- stjerner

Tallinn er kanskje ikke et sted så mange av oss har tenkt på å reise til før. Men dersom drømmen er en litt mer prisvennlig spaferie, er dette et supert alternativ for deg.

Hotellet ligger sentralt til i Tallinn by – ikke langt fra flyplassen, og har et spa med førsteklasses fasiliteter. Badstue, innendørs svømmebasseng, tyrkisk dampbad, boblebad og et stort utvalg behandlinger er bare noe av det Elemis spa kan by på.

Overnattende ved hotellet som vil ha en unik matopplevelse uten å måtte reise langt, bør prøve Tchaikovsky restaurant. Ellers kan Telegraaf by på bar, treningsrom, sykkelutleie og limousine-service.

Mer info om Hotel Telegraaf finner du her