Kjærestetur i Praha – spa, mat og vin

Kjærestetur i Praha – spa, mat og vin

Besøk “den gylne byen” med din kjære og opplev tsjekkisk kultur, god mat og drikke og de mange spektakulære landemerkene og severdighetene. Du skal heller ikke undervurdere å bare rusle rundt i de pittoreske brosteinsgatene i Praha. Her får du FINN Reises tips til kjærestetur i Praha.

Gode restauranter i Praha

Å gå ut for å spise med kjæresten er alltid romantisk. I Praha er det en helt annen kultur rundt det å gå ut å spise, noe som har ført til at det er et veldig godt utvalg av restauranter fra alle verdens hjørner, i alle prisklasser, og du kan trygt si at det finnes noe for enhver smak. Hos restauranten Field, i bydelen Stare Mesto midt i hjerte av Praha, får du servert tradisjonelle, tsjekkiske spesialiteter med en moderne vri med ferske lokale ingredienser. Menyen endres daglig, og den hyggelige atmosfæren gjør at dette uformelle stedet (med Michelin-stjerne) skiller seg ut. Er du mer glad i de asiatiske smakene, kan du ta turen til Sansho i Nove Mesto, den nye delen av byen. Her får du servert god asiatisk fusion kombinert med lokal tsjekkisk svin, lam og oksekjøtt med vietnamesiske grønnsaker, i et enkelt lokale med langbord.

Du bør også prøve tradisjonell tsjekkisk mat når du besøker Praha, for eksempel melboller, kjøttgryte og surkål. Hos U Pivrnce, som ligger et steinkast unna den gamle rådhusplassen, går de lokale i Praha selv, og det er et godt tegn. Restauranten oser av historie og et godt tsjekkisk kjøkken. Her finner du flere alternativer til restauranter som er verdt å sjekke ut i Praha.

 • Bilde av Karlsbroen i Praha. Også kalt kjærlighetsbroen

  Karlsbroen i Praha. Også kalt kjærlighetsbroen - Foto: Getty Images

Opplev Praha fra elven

Båtcruise er romantisk som noe annet. Bli med på en times cruise elvelangs og opplev det aller beste av det vakre Praha! Du kan nyte panoramautsikt over de viktigste landemerkene i hjertet av Praha, blant annet Praha-borgen, Karlsbroen, Rudolfinum, Letna Metronom, Nasjonalteateret og mange andre flotte bygninger og historiske monumenter i Praha.

Ønsker du å oppleve den spektakulære utsikten av Praha på kveldstid, bør du bli med på middagscruise. Praha middagscruise går daglig kl. 19 og gir deg muligheten til å se Prahas viktigste landemerker opplyst på kvelden i selskap av livemusikk. Cruiset varer i 2 timer og du får servert tradisjonell tsjekkisk apertif og buffet, samt velkomstdrink.

 • Bilde av Wenceslas square i det historiske sentrum av Praha

  Wenceslas square i det historiske sentrum av Praha - Foto: Getty Images

Spa-weekend i Praha

Hva er vel bedre for kjærligheten og en romantisk weekend enn litt spa og velvære? Øst-Europa er kjent for spa til en billig penge, og Praha er intet unntak. Vil du oppleve en spa-weekend som kombinerer både historie, severdigheter og spa, bør du sjekke ut Mandarin Oriental Hotel. Dette unike spaet er det eneste i verden som ligger i et tidligere renessanse-kapell, og det bærer både bygningen og utsmykningene på veggene preg av. Hotellet ligger i Mala Strana område som er kjent for sine slott og templer, samt populære severdigheter som John-Lennon muren. Her tilbys et bredt utvalg spabehandlinger i vakre rom, i tillegg til yogatimer.

Midt i sentrum av Praha, i bydelen Stare Mesto, finner du et annet godt alternativ til spa-weekend med din kjære. Her ligger Emblem Hotel som har en flott spa-avdeling med badstue, dampbad, spabehandlinger og treningsrom. Bydelen Stare Mesto er kjent for sine mange museer og monumenter, blant annet Den astronomiske klokken og Det gamle torget.

Hotellet tilbyr også bestilling av tid i boblebadet på takterrassen. En perfekt avslutning etter en dag i byen.

Været i Praha de neste 7 dagene

 • Mandag
 • Tirsdag
 • Onsdag 12°
 • Torsdag
 • Fredag
 • Lørdag
 • Søndag

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.

Verdt å vite: I Tsjekkia unngår du dyr Euro, og ferien blir billigere!