Kjærestetur i Budapest - reisetips til romantiske opplevelser

Kjærestetur i Budapest - reisetips til romantiske opplevelser

Byen som er omtalt som Øst-Europas Paris er det perfekte stedet for deg og din kjære. Ungarns hovedstad byr på storslått arkitektur, romantiske hoteller, fantastiske spa og termalbad og gode shoppingmuligheter. Her får du FINN Reises tips til kjærestetur til Budapest.

Spa og termalbad

Budapest er kanskje aller mest kjent for spa. Det er ikke mange storbyer som kan friste med over 123 spa og termalbad, hvor noen av dem er opp til 600 år gamle. Dette er ikke bare velvære, men også en kulturell opplevelse. Det største og mest kjente spa-anlegget er Széchenyi som ligger i Budapest sin store folkepark, Városliget-parken. Her finner du tre utendørsbasseng, 15 ulike innendørsbasseng og flere ulike sportslige aktiviteter.

Spaet du kanskje har sett bildet av på sosiale medier er et annet velkjent spa-anlegg i Budapest, Gellért Spa som ligger ved foten av Gellért-høyden på Buda-siden av Budapest. Her finner du både utendørs- og innendørsbasseng, samt sauna og spa-behandlinger. Det kongelige interiøret og de ikoniske balkongene er verdt turen, selv om det flommer av turister. Besøker du Gellért Spa bør du også ta turen til toppen av Gellért-høyden. Her kan du nyte panoramautsikt over byen, samt attraksjoner som festningen Citadella, gruvekirken og Budapest sin egen frihetsstatue.

Hoteller og shopping

På romantisk kjærestetur er det hyggelig å legge litt ekstra i hotellet, og i Budapest kan du fint gjøre det uten å tømme lommeboken. Corinthia Hotel er et rimelig femstjerners hotell hvor du kan nyte Budapests luksuskvaliteter. Hotellet har termalbad og spa som er typisk for Budapest, og ligger ovenfor Erzsebet Korut i kort gåavstand til Det jødiske distriktet. Som i mange andre europeiske byer er Det jødiske området et av de hippeste og mest voksende bydelene i byen – her finner du både gode shoppingmuligheter og innovative restauranter. En liten gåtur fra hotellet finner du New York Café som er kjent for å være en av verdens vakreste caféer. Det er verdt å dra hit bare for opplevelsen. Interiør i gulldetaljer, røde gardiner og klassisk musikk. Her er det alltid kø, så book bord i forveien om du nyte kafeen på en romantisk lunsj eller middag her.

Ønsker du å bo i nærheten av det majestetiske parlament i Budapest, bør du vurdere å bo på Iberostar Grand Hotel Budapest. Hotellet ligger i gåavstand til den velkjente handlegaten Andrássy med eksklusive shoppingmuligheter, og et par hundre meter fra hotellet ligger “Liberty square” som er et grønt område midt i byen. Her er det koselig å ta en pust i bakken mellom storbyens sus og dus! Området kan minne om Frogner i Oslo, men det er ikke i nærheten av samme prisnivå. Dette er luksus på budsjett!

Historiske severdigheter og vinsmaking

Det er mange ting å gjøre i Budapest, og skal dere tilbringe en romantisk kveld i storbyen bør du ta med din kjære til Fiskerbastionen som ligger oppe på Slottshøyden (Varhegy). Ta taubanen opp til toppen og se broen og bygningene på Pest-siden lyst opp. Her finner dere Café Pierrot som serverer moderne ungarsk cuisine i den grønne, idylliske bakgården på sommerhalvåret.

Det velkjente operahuset i Budapest er også verdt å besøke, og for de interesserte er det noe helt spesielt å se en forestilling her. Er dere glad i vin kan dere besøke en av vingårdene rett utenfor Budapest eller de mange vinsmakingene i byen. Lokal vin, spekemat og oster får kjærligheten til å blomstre hos de fleste. Spør hotellets resepsjonist om de beste alternativene.

Les også:

 • Bilde av kjærlighetslåser i Budapest

  Kjærlighetslåser også i Budapest - Foto: Getty Images

 • Bilde av Frihetsgudinnen med utsikt over Budapest

  Frihetsgudinnen og utsikt over Budapest - Foto: Getty Images

Været i Budapest de neste 7 dagene

 • Mandag
 • Tirsdag
 • Onsdag
 • Torsdag
 • Fredag
 • Lørdag
 • Søndag

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.