Zdenek’s Oyster Bar
Selv om Praha ligger langt fra kysten, klarer denne restauranten i Stare Maestro, i hjertet av gamlebyen i Praha, å tilby fersk, delikat sjømat. Restauranten regnes som den beste sjømatbaren i Praha med østers fra hele verden, hummer, krabbe, muslinger og fisk servert på en oppfinnsom måte. Kokken jobbet tidligere på en Michelin-belønnet restaurant i Sveits, og det er det lett å forstå med smakskombinasjonene du får servert. Alle rettene er globalt inspirert og du kan for eksempel få servert blekksprut tempura med gresskar, koriander og yuzu i soyabønnesaus. Zdenek’s Oyster Bar
Adresse: Malá Štupartská 636/5, Staré Město
La Degustation
Det er mange restauranter i gamlebyen i Praha, Stare Maestro, og skal du slå på stortromma, bør du besøke La Degustation. Restauranten har Michelin-stjerne og serverer 8-retters meny inspirert av en tsjekkisk kokebok fra 1800-tallet. Du får servert utsøkte småretter som for eksempel ørret med mandler og reddik. Prisene er høyere enn de fleste andre steder, og 8-retters menyen ligger på rundt 135 euro. Om dette blir for mye for lommeboken, kan du trøste deg med at restauranten eier også den mer uformelle lokal-kjeden Ambiente.
Adresse: Haštalská 18, Staré Město
U Rudolfina
Det finnes mange anbefalte restauranter i Praha med internasjonale innslag, men om du ønsker du å prøve et ekte, tsjekkisk måltid der lokalbefolkningen ferdes, bør du ta turen til U Rudolfina. Restauranten er uformell og ligger sentralt midt i sentrum. Til tross for beliggenheten holder restauranten et forholdsvis lavt prisnivå. Ved første øyekast kan det se ut som det er fullt her, men det finnes flere rom i restauranten og du må sjeldent vente lenge.
Adresse: Křižovnická 60/10, Josefov
U Modre Kachniky
Kokken på U Modre Kachniky lagde maten til kongen av Sverige og Norge for mange år siden. Restauranten har også servert kjendiser som Sean Connery og Tom Cruise. Du finner denne perlen i et hus fra 1500-tall i Mala Strana. Her er spesialiteten viltkjøtt og du får blant annet servert ande-smaksmeny med foie gras, druer og sjokolade-rødbetkake, og andestek med valnøttfyll og bacon-potetballer. Mens smaksløkene dine får en opplevelse utenom det vanlig, kan du la deg inspirere av det elegante interiøret med tykke gardiner, stoler med brokadestoff og mørkt treverk.
Adresse: Nebovidská 460/6, Malá Strana
Tsjekkiske spesialiteter
Selv om det tsjekkiske kjøkken ikke er det mest velkjente blant verdens foodies, har de noen fantastiske retter og smaker det er verdt å prøve. Svíčková er en av de mest populære rettene i Tsjekkia. Det er braisert oksekjøtt servert med tranebærsaus og grønnsakstilbehør laget av gulrot, persillerot, sellerirot, krydder og fløte. Retten serveres ofte med dumplings som tilbehør. De fleste restauranter med tsjekkisk kjøkken serverer Svíčková.
Trdelník er gjærbakst stekt og grillet mens den er rullet rundt en sylinder, dekket med topping som sukker og kanel. Søtsaken nytes best med tsjekkisk øl på et av de mange ølbryggeriene i Praha.
Les også: