Madrid - reisetips til Spanias hovedstad

Madrid - reisetips til Spanias hovedstad

Spanias hovedstad Madrid kan av og til havne i skyggen av storbyrivalen Barcelona, men Madrid er en by man kan besøke året rundt. FINN Reise vil her dele de beste opplevelsene den spanske hovedstad har å by på.

Spanias hovedstad Madrid kan av og til havne i skyggen av storbyrivalen Barcelona som ikke bare tilbyr storby, men også strand. Madrid har ingen strand, noe som kan gjøre de varmeste sommermånedene noe slitsomme, men det betyr ikke at du vil gå glipp av sjansen til å oppleve den fargerike byen av den grunn!

Overnatting i Madrid er ikke noe å bekymre seg for, da hotellmulighetene er like mangfoldig som resten av byen. Enten du er på utkikk etter luksus, budsjett, fest og moro, barnevennlig eller LGBTQ, du kan være sikker på å finne ditt hotell i denne storbyen.

Våre tre favoritt hoteller:

 • Bilde av Plaza Mayor i Madrid

  Plaza Mayor i Madrid - Foto: Getty Images

Verdt å se

Madrid har en rik og variert historie, noe som syns på de mange fantastiske monumentene i byen. Fra legendarisk arkitektur til nydelige kirker, her har du nok å velge mellom. Her finner du våre tre favoritter.

 • Templo de Debod

  Et av de mest unike monumentene i Madrid er over 2000 år gammelt! Det egyptiske tempelet fra Debod var en gave fra Egypt til Spania på 60-tallet, som takk for hjelpen med å redde noen av landets viktigste monumenter etter oversvømmelsen under byggingen av demningen i Aswan. Tempelet ble fraktet murstein for murstein og gjenoppbygd i Madrids Parque del Oeste. Parken er også et populært sted for å se solnedgangen med fantastisk utsikt. En perfekt opplevelse for deg og din kjære.

 • Slottet

  Det spanske kongehus er det største i Europa og er nærmeste nabo til Madrids imponerende katedral Almuneda. Slottet er i dag et museum åpent for besøkende og brukes kun av kongefamilien under spesielle anledninger. Slottet har hele 3500 rom og er ikke mindre enn 135000 kvadratmeter… Det gigantiske palasset ble bygget mellom 1738 og 1755 etter det tidligere slottet, El Alcázar, som brant ned på julaften i 1734. Det originale slottet ble først bygget som en festning på 800-tallet! Både kongehuset og katedralen er verdt å besøke av mange grunner, og en av de er den imponerende arkitekturen.

 • Palacio de Cristal

  Et av Madrid sine vakreste monumenter finner du i en av byens mange parker, Parque del Buen Retiro. Palacio de Cristal er nøyaktig hva det høres ut som - et palass bygget av glass. Palasset er like vakkert uansett sesong, men spesielt på en solrik dag hvor solstrålene treffer det vakre glasshuset.

  Parque del Buen Retiro er et godt eksempel på en av byens mange grønne pusterom. Flere parker verdt å besøke er roseparken La Rosaleda, Casa de Campo, Parque del Oeste og Parque de El Capricho, som alle tilbyr noe helt unikt.

 • Gatebilde i Madrid

  Gatebilde i Madrid - Foto: Getty Images

Shopping

 • Gran Via

  Gran Vía er et av de livligste områdene i byen, fylt med alt av shopping, barer og restauranter. Det er her du vil finne alle de store spanske merkene som Zara, Bershka, Stradivarius, Massimo Dutti og Spanias mest kjente kjøpesenter, El Corte Ingles som du finner like ved Plaza Callao.

 • Serrano

  Serrano er en av de mest trendy områdene i hele Madrid, hvor du vil finne luksuriøse butikker i bygninger som en gang i tiden var slott. Her kan man føle seg så royal som man bare ønsker i det som er sett på som det dyreste nabolaget i byen. Men det er ikke bare de mest pengesterke som ferdes i Serrano. Det er blant annet også her du finner Madrid sin største Zara, med hele tre etasjer kun dedikert dameklær, pluss egne avdelinger for herre og barn.

 • Las Rozas Village

  Las Rozas Village er et outlet kjøpesenter utenfor Madrid som kan nås med buss. Både turister og lokale flokker seg ut hit for å dra nytte av de gode prisene. Kjøpesenteret er ganske så unikt designet da alle butikkene huses i små, typisk spanske hus. Merker som Dolce & Gabbana, Armani, Burberry, Ray-Ban og Ralph Lauren er alle å finne her, og alt til en billigere penge.

 • Tapasmeny i Madrid

  Tapasmeny i Madrid - Foto: Getty Images

 • Bilde av Plaza de Santa Ana i Madrid på kveldstid

  Plaza de Santa Ana i Madrid by night - Foto: Getty Images

På tide å begynne å planlegge neste reise, eller kanskje du behøver flere reisetips?

Været i Madrid de neste 7 dagene

 • Lørdag 10°
 • Søndag 11°
 • Mandag 10°
 • Tirsdag
 • Onsdag
 • Torsdag 14°
 • Fredag 14°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.