Madrid med barn - 6 tips til ting å gjøre

Madrid med barn - 6 tips til ting å gjøre

Madrid er en barnevennlig by, og det er ikke uvanlig å se barn sammen med familiene sine både på restauranter og barer rundt om i byen. Det er en komfortabel by å ferdes i sammen med barn, og byen har massevis av gode aktivitetstilbud for hele familien. Her finner du FINN Reises favoritter.

Madrid sin taubane

Taubanen i Madrid har vært en populær familieaktivitet siden 1969. Taubanen tar deg 40 meter opp i lufta på en 2,5 kilometer lang runde. Du kan velge å ta turen en vei eller tur-retur mellom gangveien Pintor Rosales og den gigantiske parken Casa de Campo. Ønsker du å bruke dagen her kan du ta taubanen mot Casa de Campo som tar 12 minutter, og som gir deg et fantastisk perspektiv over Plaza España, elva Madrid Rio, Príncipe Pío Metrostasjon, Torrespaña kommunikasjonstårn, slottet, Almudena katedralen, de egyptiske templet av Debod, rosehagen La Rosaleda og San Antonio de la Floridas kapell. Her er det med andre ord et hav av ting å få med seg på 12 minutter oppe i lufta over Madrid.

Casa de Campo parken

En piknik på gresset, eller en forfriskning på en av parkens flere restauranter og uteserveringer, er en populær måte å tilbringe dagen i denne digre parken. Her kan barna fint leke fritt i de grønne omgivelsene, mens de voksne tar en pust i bakken. Har dere mer energi til overs etter noen timer på gresset kan det være greit å vite at Madrid sin dyrepark og akvarium også ligger her. Når det er tid for voksne og barn å ta turen tilbake til et hotell, er det bare å hoppe på metroen eller ta taubanen tilbake.

Matadero kultursenter

Matadero er et digert kunst og kultursenter i Madrid. Senteret holder utstillinger i alle former fra visuell kunst, musikk og kino til mote og design, litteratur og arkitektur. Matadero tilbyr ofte barnevennlig og lærerike kurs som lesing, musikk og sport. Her kan det være lurt å sjekke senterets timeplan på nett for å finne det perfekte arrangementet for deg og din familie.

Faunia

Faunia er Madrid sitt naturreservat, fullt av både dyr- og planteliv. Parken har flere spesielle områder for pingviner, uvanlige dyrearter og reptiler som gjør det gøy for barn å utforske og lære mer om naturen vår på en morsom og spennende måte. Det finnes aktivitetstilbud og workshops i form av forelesninger, filmvisninger, musikk, kunstutstillinger og turer som alt relateres til dyrelivet og parkens spesielle omgivelser. Under høytider som halloween og jul er det fullt av spennende arrangementer i parken rettet mot barn.

Madrid Rio

Området langs Manzanares elva i byen er perfekt for hele familien. Barna har hele 17 forskjellige lekeområder med broer, klatrenett, hengekøyer, tau og husker, alt laget av bærekraftige materialer som tau og tre. Reiser du med større barn er dette det perfekte stedet å leie sykler og ta en sykkeltur langs elva. De mange uteserveringene i nærheten tilbyr en herlig lunsj eller middagsopplevelse med nydelig utsikt. Madrid har ingen strand, men det vil ikke nødvendigvis bety at du ikke har mulighet for litt solslikking! Ved elva er det laget flere strandområder hvor du kan sole deg mens de minste plasker rundt i de ulike fontenene når sola er på det varmeste.

Parque de El Capricho

Parque de El Capricho er det perfekte stedet for en familieutflukt, og det beste av alt - det er helt gratis! Barna vil elske Casa de la Vieja, huset som ser ut til å være tatt rett ut av et eventyr, hvor alt er bittelite. Du vil også finne en spennende labyrint dekket av planter og busker. Her kan barn leke og utforske mens de voksne nyter den fantastiske hagen med de endeløse blomsterengene. Å utforske Parque de El Capricho er som et mini-eventyr - du vet aldri hva du vil finne!

I Madrid har du med andre ord et bredt spekter av ting å finne på for å holde barn aktive og fornøyde.

Les også:

 • Bilde av utsikt mot Matadero kunstsenter i Madrid

  Utsikt mot Matadero kunstsenter i Madrid - Foto: Getty Images

 • Bilde av Parque de El Capricho i Madrid

  Parque de El Capricho i Madrid - Foto: Getty Images

Været i Madrid de neste 7 dagene

 • Fredag
 • Lørdag
 • Søndag 12°
 • Mandag 10°
 • Tirsdag
 • Onsdag 10°
 • Torsdag 14°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.