Kjærestetur i Madrid - de beste tipsene til romantiske opplevelser

Kjærestetur i Madrid - de beste tipsene til romantiske opplevelser

Det er ingen tvil om at Madrid er en perfekt by for en romantisk getaway. Med byens unike arkitektur er det ideelt for å gå seg vill hånd i hånd med din kjære. En tur i en av Madrids mange romantiske parker, og en drink til byens solnedgang er et must når du tar med deg kjæresten på tur til en av Europas mest romantiske byer.

Hoteller og romantiske opplevelser i Madrid

 • Only YOU Boutique Hotel

  Only YOU Boutique hotel Madrid - Foto: Hotels Combined

  Et romantisk hotell er et must når man er på kjærestetur, og Madrid er fylt med nettopp dette. En favoritt er det trendy Only YOU Boutique Hotel, hvor alle rom har små, franske balkonger med utsikt over de sjarmerende Chueca gatene. Rommene er koselig innredet og er garantert å holde romansen på topp under hele oppholdet. Det finnes mange hotell som ligger i gamle, historiske palass, blant et av de beste er AC Santo Mauro. AC Santo Mauro er ikke bare et av Madrids mest luksuriøse hotell, men også et av de grønneste og mest miljøvennlige i hele byen. AC Santo Mauro har en fantastisk bakgård, og rommene er romantisk innredet i royal stil, perfekt for litt luksustid med din kjære.

  AC Santo Mauro hotel Madrid - Foto: Hotels Combined
 • Piknik i Cerro del Tío Pío

  Cerro del Tío Pío er en veldig rolig park, så en romantisk piknik for to i fredelige omgivelser er perfekt nettopp her. Parken blir ofte kalt Parken av de syv bryster. Ja du leste riktig. Navnet kommer av de sju bakketoppene du kan skimte i horisonten. En mer romantisk piknik med utsikt over Madrid sin skyline skal du lete lenge etter.

 • En romantisk tur gjennom La Rosaleda

  Roseparken La Rosaleda i Madrid - Foto: Getty Images

  Det finnes vel ingen mer romantisk blomst enn rosen, så hvorfor ikke ta turen til rosenes verden? Parken La Rosaleda i Madrid er fylt med over 4000 roser i alle mulige farger, former og fasonger. Gangveiene som er omkranset av roser og eføy gir deg følelsen av å være i et romantisk eventyr, og de sjarmerende benkene og fontenene gjør hele opplevelsen komplett. Pssst… Leter du etter et romantisk sted å fri? Da tror vi du har funnet svaret nå…

 • Solnedgangen fra Templo de Debod

  Templo de Debod er utvilsomt Madrid sitt beste og mest romantiske spot å se solnedgangen fra. Tempelet var en gave fra Egypt til Spania i 1970, og er i seg selv et blikkfang du ikke vil gå glipp av. Til Templo de Debod er det bare å ta med seg et teppe og en flaske vin og nyte solnedgangen som brer seg over horisonten i det fjerne. Fra parkens bakketopp har du panoramautsikt ned på byens største park, Casa de Campo. Du kan spotte både slottet, katedralen i det fjerne og La Rosaleda som ligger like nedenfor tempelet og parken. Her har du det beste stedet å nyte et glass før middagen står for tur…

 • Utsnittsbilde av tapas og vin i Madrid

  Tapas er et must i Madrid - Foto: Getty Images

Restauranter i Madrid

Madrid har et hav av fantastiske matopplevelser, men det gjelder å lete ekstra godt for de mer spesielle og uforglemmelige opplevelsene. Her er våre to tips!

 • El Jardin Secreto

  El Jardin Secreto, som oversettes til Den hemmelige hagen, har rykte på seg for å være en av Madrids mest romantiske restauranter og barer. Den dempede belysningen, de levende lysene og den unike innredningen gjør det til en herlig opplevelse som nytes best med den du er glad i. Restauranten har en spennende meny med noe å tilby alle og enhver, også deg som er vegetarianer eller veganer. Likevel er stedets høydepunkt dessertmenyen. Er du like glad i sjokolade som det vi er? Ja, da må du ta turen til El Jardin Secreto og ha nok plass til en generøs porsjon dessert! Restauranten har også en godt variert cocktailmeny, så du kan nyte en helaften med din kjære i denne hemmelige hagen.

  Adresse: Calle del Conde Duque, 2, Madrid

 • Sobrinos de Botín

  Sobrinos de Botín er ikke bare Madrid sin, Spanias eller Europas eldste, men også verdens eldste restaurant! Restauranten kan dateres helt tilbake til 1725, og er fortsatt kjent for sine berømte peisovner som brukes til å tilberede deilige og tradisjonelle delikatesser som stekt svin- og lammekjøtt, akkurat slik de gjorde det i gamledager. Her er det bare å gjøre seg klar for en romantisk og historisk helaften for to som du er garantert å ikke glemme.

  Adresse: Calle de Cuchilleros, 17, Madrid

 • Cocktails + takterrasse = sant

  Det er vel ingen romantisk tur uten en cocktail på en av byens mange takterrasser, og er det noe Madrid aldri får nok av så er det i alle fall takterrasser! En av de som garanterer en sjarmerende og romantisk opplevelse er El Viajero. El Viajero, som oversettes til Den Reisende, er en koselig tapasbar med en liten og intim takterrasse omkranset av grønne planter, og en nydelig utsikt over et av Madrid sine eldste og koseligste nabolag, La Latina. Det perfekte stedet å avslutte dagen på ekte, romantisk vis!

Været i Madrid de neste 7 dagene

 • Mandag 13°
 • Tirsdag 12°
 • Onsdag 11°
 • Torsdag
 • Fredag 11°
 • Lørdag
 • Søndag

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.