Kjærestetur i København - 4 romantiske tips

Kjærestetur i København - 4 romantiske tips

København er en drøm for voksne. Deilige frokoster, opplevelser fra sykkelsetet og sjarmerende smale brosteinsgater med kule butikker og frodige parker. La romantikken blomstre i Danmarks hovedstad. Her er FINN reises tips til kjærestetur i København.

 1. Lei en Christiania-sykkel

  Det er ikke første gang du hører at sykkel er den beste måten å komme seg rundt i København på, men hva med å gjøre noe litt annerledes?

  Christiania-sykler brukes ikke bare til å flytte ting rundt eller til hunder og barn. I København er det vanlig å se også voksne på denne trehjulssykkelen. Ta med din kjære på en fornøyelsestur og utforsk København på tre hjul. Husk å ta med litt godt å drikke, så blir turen ekstra morsom.

  Plasser din kjære i vognen og opplev København - Foto: Getty Images
 2. Romantiske date-tips

  Det er mange ting å oppleve i København som par. Det er for eksempel gøy å se “Den lille havfrue”-skulpturen, gå tur blant kirsebærtrærne i Assistenes Kirkegård og spise en medbrakt lunsj på gresset ved Kastellet.

  På kvelden kan dere nyte hverandre og maten hos restaurant Pluto. Restauranten har Michelin stjerne, men atmosfæren er uformell og stedet er like populært hos danskene som hos turister. Nyt eksperimentell, himmelsk tapas i den elegante innendørs/utendørs serveringen.

 3. Flyt på en svane

  På sommerhalvåret er det nesten et must å seile rundt i Københavns kanaler. Det er enkelt å leie båt, så det eneste du trenger å tenke på er å ta med et smakfullt måltid og en god vin som dere kan nyte sammen, så er opplevelsen sikret.

  Vil du sprite opp opplevelsen litt, kan du heller velge å leie en svane-formet padlebåt ved Nørrebro-innsjøen. Du kan leie den i én time hos Kaffeesalonen, en koselig kafé beliggende rett ved Dronning Louises bro.

 4. Utsikt og danske retter – 106 meter over bakken

  Ta med din kjære på toppen av Christiansborg palasset i sentrum av København. Det imponerende tårnet strekker seg 106 meter over bakken og er det høyeste i byen. På toppen finner du The Tower restaurant hvor du kan smake på tradisjonelle danske retter.

  Det finnes flere romantiske hotell midt i sentrum av København, eller kanskje ønsker du et leilighetshotell, så du kan servere frokost på sengen selv? Nytt i 2020 er at Nimb Hotel i København er kåret til det beste hotellet i Skandinavia i reisemagasinet Conde Nast Travellers kåring av verdens beste hoteller. Mulighetene er altså mange i den danske hovedstaden, for husk; det er alltid "dejlig å være norsk i Danmark".

 • Romantisk sykkeltur i København

  Romantisk sykkeltur i København - Foto: Getty Images

Været i København de neste 7 dagene

 • Mandag
 • Tirsdag
 • Onsdag
 • Torsdag
 • Fredag
 • Lørdag
 • Søndag

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.