København med barn - 5 tips til ting å gjøre

København med barn - 5 tips til ting å gjøre

La barna få oppleve hvor dejlig det er å være norsk i Danmark! Vi vet at de voksne stortrives i København, men det er også et eldorado av ting å gjøre med barn i Danmarks hovedstad. FINN Reise gir deg tips til aktiviteter med barn i København.

Fornøyelsesparken Bakken

I Dyrehaven nord for København finner du verdens eldste fornøyelsespark. Blant hestevogner, dådyr, tømmerstokker og bilbaner huser Bakken 33 forskjellige karuseller som definitivt vil glede store og små. Du finner også en friluftsscene med musikalsk underholdning, samt restauranter og isboder.

Sykkel og istid

En av de mange grunnene til at vi elsker København er det flate landskapet og mulighetene for å komme seg enkelt rundt på sykkel. Du ser mye mer av byen og det er billig – for cirka 150 kr kan du leie sykkel en hel dag. Ta med familien på sykkeltur fra bydel til bydel, og legg inn et stopp hos Skandinavias første nitrogen-is-butikk. Her velger du selv hvilken smak du ønsker og isen blir laget på 60 sekunder av nitrogen. Et kjempegodt og spennende besøk for både barn og voksne.

 • På sykkeltur i København -
Foto: Getty Images

  På sykkeltur i København - Foto: Getty Images

Lekeplasser i København

Leier du sykkel er det også fint å vite at København kommune har 125 lekeplasser over hele byen. Flere av lekeplassene er bemannet og noen kan til og med friste med dyr. Den nyeste og største ligger på Israelsplads ved Torvhallerne, midt i sentrum av København. Torvhallerne er meget populær blant de voksne, så her kan du slå to fluer i en smekk.

Tivoli – fart og moro midt i sentrum

Det står aldri stille på Tivoli i København. Dette er en av de mest besøkte turistattraksjonene med over 26 spennende aktiviteter for både store og små. Karuseller, sukkerspinn, lekeplasser og mye mer. Tilbring en hel familiedag her og skap gode minner! Tivoli ligger kun få minutters gange fra Rådhusplassen, midt i sentrum av København.

 • Typisk danske souvenirer i København -
Foto: Getty Images

  Typisk danske souvenirer i København - Foto: Getty Images

Zoologisk Have

København Zoo ble grunnlagt i 1859 og er en av Europas eldste dyrehager. Her kan store og små få møte mer enn 4000 spennende dyr, fordelt på 250 arter. Du kan for eksempel krysse hagen i en trekkvogn og komme helt tett på de unike pandabjørnene. Dette er en opplevelse for hele familien!

Været i København de neste 7 dagene

 • Torsdag
 • Fredag
 • Lørdag
 • Søndag
 • Mandag
 • Tirsdag
 • Onsdag

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.