Grebbestad – tips til ting å gjøre

Grebbestad – tips til ting å gjøre

Midt på den svenske vestkysten ligger Grebbestad, full av båtliv og gode sommeropplevelser. FINN Reise har gjort et dypdykk i den svenske skjærgårdsperlen.

Feriestemningen tar deg for alvor når du svinger av E6 ved Tanums Shoppingsenter, drøye 150 kilometer fra Oslo. Da er det bare 15 minutter til skjærgårdsidyllen Grebbestad. Sommerveiene ut til den lille kystbyen omkranses av sommerblomster og variert fauna, og kommer du med båt ønsker Grebbestad gjestehavn deg velkommen til en lun og hyggelig plass sentralt i byen. Havnen er trolig spesielt kjærkommen etter at du har krysset Gula Humpen, den åpne havstrekningen nord for Grebbestad, kjent for sine dønninger. Gjestehavnen fylles fort opp, så det lønner seg å bestille plass på forhånd via dockspot.com. Avgiften betaler du på automat i havneområdet.
Har du verken bil eller båt? Ta buss fra Oslo eller et av de andre stoppestedene langs E6, og gå av ved Tanum Shoppingsenter. I Tanum bytter du buss, og nyter det siste lille kvarteret til Grebbestad busstasjon.

 • Ting å gjøre i Grebbestad

  Grebbestad bobler over av tilbud. Dra for eksempel på båttur i skjærgården, legg ut på gåturer i naturen, velg selsafari, bad fra varme granittklipper eller sandstrender, padle kajakk, gå på bar og nattklubb, eller nyt vidunderlige måltider på en av byens mange og hyggelige restauranter.
  Eller hva med poesi-forelesninger, konserter eller loppemarked?

  På Falkeröd, en fredet kulturminnegård drevet av Samhällsforeningen, har de kunstutstillinger og loppemarked. I tillegg arrangerer de en miniversjon av Allsang på Grensen med visekvelder hvor du kan synge med.

 • Yrende natteliv

  I havneområdet kan du synge med når restaurantene åpner for after beach. Tilbudet er stort, og nattelivet i Grebbestad er intet mindre enn imponerende. Ønsker du litt mindre trøkk, kan du dra på låvedans til Utengens Loge i Tanumshede eller en av jazzfestivalene som arrangeres i juli. Og som om det ikke var nok, i juli arrangeres også Sveriges eldste karneval i Grebbestad.

  Kveldsstemning over Grebbestad - Foto: Getty Images
 • Camping i Grebbestad

  Sentralt i Grebbestad finner du områdets største campingplass. Grebbestadfjorden Camping tilbyr overnatting i hytter, pensjonat med hotellstandard, og god plass for så vel bobil, campingvogn og telt. Fra hotellet har du utsikt over sjøen.
  Ønsker du å bo litt utenfor byen, er Saltviks Camping og Edsvik Camping gode alternativ. Begge campingplassene har sandstrender. Saltviks Camping finner du fem kilometer nord for sentrum, midt i det vakre og varierte kystlandskapet. Her kan du leie hytte med inntil to soverom og seks sengeplasser. På Edsviks Camping kan du leie hytte, med alt fra 2-6 sengeplasser, og campingplassen har restaurant med alle rettigheter.

 • Shopping Grebbestad

  Visste du at Nordens største sport-outlet ligger i Grebbestad? Sportshopen har hele 8000 kvadratmeter med treningsartikler. På regnværsdager vil du oppleve at et stort antall av turistene i Grebbestad går med blå bæreposer, dette er nettopp posene herfra. I Grebbestad finner du også et rikt utvalg av nisjebutikker i tillegg til Systembolag.

 • Hotell og restauranter i Grebbestad

  Sjømat dominerer menyene til restaurantene i Grebbestad. Everts Sjöbod, en ombygd gammel sjøbod to kilometer fra sentrum, har egen brygge, strand og østers som en av spesialitetene. Restauranten er populær. Det kan være smart å bestille bord.

  I en gammel, nedlagt fiskefabrikk på brygga i sentrum ligger Grebys Hotell og Restaurang med ærverdige Grebys fisk & skalldjursrestaurant. Hotellet ligger på toppen av den gamle fiskefabrikken, og fra rommene har du utsikt over det yrende livet i båthavnen og sjøen utenfor.
  Ønsker du å bo litt utenfor sentrum, er TanumStrand et godt alternativ. Hotellet ligger i sjøkanten, to kilometer fra sentrum, og hotellet kan friste med restauranten som er viden kjent for skalldyrrettene.

  Dagens hummerfangst i Grebbestad - Foto: Getty Images
 • Ikke bare sjømat

  Er du ikke fan av sjømat, trenger du ikke å fortvile. I Grebbestad finner du pizzeria, thai-restaurant, baltisk restaurant og bakeriutsalg. Eller hva med et besøk på Storm Restaurant & Biograf? Denne sportsbaren sender sport på TV-skjermer. I tillegg har de bowling-simulator, shuffleboard og kino.

 • Været i Grebbestad

  Solen har lett for å skinne i Grebbestad. Innbyggernes omtale av været stemmer godt overens med faunaen: variert, frodig og innholdsrik. Så innholdsrik er den, at det står skilt med «artrik veikant» langs veiene rundt Grebbestad.

 • Skjærgårdsidyll i Grebbestad

  Skjærgårdsidyll i Grebbestad - Foto: Getty Images

Været i Grebbestad de neste 7 dagene

 • Fredag
 • Lørdag
 • Søndag
 • Mandag
 • Tirsdag
 • Onsdag
 • Torsdag

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.