Fjällbacka - reisetips

Fjällbacka - reisetips

I en bukt på Vestkysten av Sverige, knappe 45 minutters biltur fra grensen, ligger idylliske Fjällbacka. FINN Reise gir deg tips til hvorfor du bør gjøre som flere tusen andre nordmenn – besøke skjærgårdsidyllen.

Fjällbacka er kanskje mest kjent gjennom bøkene til Camilla Läckberg. Krimforfatteren har skrevet i alt ni bøker om politimannen Patrik Hedström og forfatteren Erica Falck som bor og løser krimgåter i Fjällbacka. En egen guide til Läckbergs krimverden, står naturlig nok på listen over ting du kan gjøre her, men det er på langt nær det eneste du kan foreta deg. Fjällbacka er et sommerparadis av de sjeldne og byr på strender, svaberg og klipper som perler på en snor. Dra for eksempel på øyhopping til pittoreske Väderörarna og bo på Vaderoarnas Vardshus & Konferens. Takket være omfattende ferjetrafikk, kommer du deg dit nærmest hele dagen. Her finner du lune viker, hete svaberg og en mengde smarte badetrapper som gjør det enkelt å hoppe i havet.

Fjällbacka golf

Helt ut mot skjærgården, ligger Fjällbacka Golfklubb, kjent for å være en av de mest utfordrende 18-hulls-banene i Sverige. Beliggenheten gjør at du konstant må ta hensyn til vindforholdene, og på hele 11 av hullene kan du forvente deg at vann spiller en avgjørende rolle. Banen er som hovedregel åpen fra tidlig om våren til langt utpå høsten.

Overnatting Fjällbacka

På Ingrid Bergmans Torg ligger Stora Hotellet Bryggan. Et hotell som ligger helt nede ved vannkanten og som blant annet frister med Everts Tapasbar, café og pub. Du kan velge mellom å leie rom innredet i Newport-stil, leilighet på bryggekanten eller leie villaen med hele fem soverom. Ellers så finnes det flere gode hotell og overnattingsmuligheter i Fjällbacka.

Fjällbacka Camping

Mellom vakre bohuslänske granitklipper, ligger Fjällbacka Camping. Bare 100 meter fra den svært barnevennlige sandstranden, og mindre enn én kilometer fra sentrum. Campingplassen har små hytter, teltplasser og plass til campingvognen din. De største hyttene har plass til inntil åtte personer, mens Lillstugan på 50 kvadratmeter har fem senger.

Feriehus Fjällbacka

Kystperlen har også flere ferieboliger å by på. Flere av dem, som for eksempel Vetteberget Fjällbacka, har sjøutsikt, gratis internett og klimaanlegg. Feriehusene byr som regel også på store terrasser og kort avstand til Fjällbacka sentrum.

 • Småbyidyll i Fjällbacka

  Småbyidyll i Fjällbacka - Foto: Getty Images

 • Skjærgårdsidyll i Fjällbacka

  Skjærgårdsidyll i Fjällbacka - Foto: Getty Images

Aktiv ferie i Fjällbacka

Midt i det avslappende ferieparadiset, finner du dramatiske Kungslyftan med lange skygger og mørke partier. Når du klatrer trappene fra havnen, ser fjellkløften ut som en vanlig kløft, men du skal ikke klatre langt, før du oppdager det ville og dramatiske. Steinblokkene ligger hulter til bulter, og omtrent midtveis til toppen finner du store kampesteiner nærmest presset ned i kløften. De fleste skynder seg forbi passet og fortsetter ivrig til toppen. Der venter en formidabel utsikt over Fjällbacka, havnen og det mørkeblå havet.

Tennis og minigolf i Fjällbacka

I Dinglevägen 2 i Fjällbacka kan du spille tennis, minigolf eller såkalt Padel. Minigolfanlegget er kanskje det mest imponerende, med hele 12 baner. Padelbanen er også ettertraktet. Padel er en blanding av tennis og squash. Du spiller på enn lukket bane med vegger, og selve ballen er mykere enn en vanlig tennisball.

Øyhopping til Valön

Har du lyst til å prøve fiskelykken? Da er fisketur eller skalldyrsafari til farvannet rundt Valön å anbefale. Nettopp denne delen av Skagerrak regnes som noen av Sverige beste hummer og østersfiskeområder. Ute på Valön kan du også nyte den flotte naturen og overnatte for eksempel på vandrerhjemmet. Og ønsker du enda mer dramatisk natur – ja, da bør du fortsette ut til naturreservat Väderöarna. Øygruppen består av cirka 400 øyer, og vi anbefaler spesielt Storö hvor små, røde hus har holdt stand mot vær og vind i generasjoner. Øya har fyrtårn, bademuligheter og et pensjonat.

Les også:

 • Kungsklyftan i Fjällbacka

  Kungsklyftan i Fjällbacka - Foto: Getty Images

 • Padling i skjærgården, Fjällbacka

  Padling i skjærgården, Fjällbacka - Foto: Getty Images

Været i Fjällbacka de neste 7 dagene

 • Lørdag
 • Søndag
 • Mandag
 • Tirsdag
 • Onsdag
 • Torsdag
 • Fredag

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.