Marstrand – reisetips Uddevalla til Marstrand

Marstrand – reisetips Uddevalla til Marstrand

Du kan knapt ønske deg en mer idyllisk ferie enn et opphold på Marstrand. FINN Reise gir deg de beste tipsene skjærgårdsperlen i havgapet nord for Gøteborg har å by på.

Du finner den enkelt - den sørligste perlen på vestkysten av Sverige. Kjør E6 til Kungälv og følg den idylliske veien i drøye to mil vestover mot kysten.

Seilerhovedstad i Sverige

Marstrand, som består av øyene Koön og Marstrandsön, har blitt en av Sverige mest besøkte feriedestinasjoner blant annet takket være de gode mulighetene for seiling. Seiling i Marstrand er uten tvil en av de mest populære aktivitetene og hvert år arrangeres det både nasjonale og internasjonale regattaer som GKSS Match Cup Sverige og Big Boat Race.

Overnatting i Marstrand

Hvis du kommer uten egen båt, finnes det overnattingsmuligheter for enhver smak. På Marstrands Havshotell, det vakre og luksuriøse hotellet på Koön, kan du velge mellom en rekke spa-behandlingene, yoga, et bad i et av flere utendørs eller innendørs basseng, eller dampe deg tom for væske på badstuflåten. Kvelden kan du avslutte på hotellets restaurant, Ottos Kök, som er kjent for alt fra sjømat til tradisjonelle retter. Fra restauranten kan du nyte utsikten og følge med på det yrende livet i båthavnen.

Grand Hotell Marstrand

Ønsker du heller å bo som en ekte västkustgreve i luksuriøs skjærgårdsstil, bør du velge ærverdige Grand Hotel Marstrand. Allerede ved inngangen møtes du av royal prakt, og du blir neppe mindre begeistret når du kommer inn. Grand Hotel Marstrand tar deg tilbake i tid, til den gang Kung Oscar ll (1829-1907) bestemte at hotellet skulle bygges. Kongen tilbragte mye tid på Marstrand, og arkitektur var noe han la stor vekt på.
På Grand Hotell Marstrand kan du nyte mat i toppklasse i restauranten Grand Tenan, eller du kan dukke inn i hotellets svært sjarmerende pub som oser av gammelt seilermiljø. Denne helt spesielle puben gir deg ekte maritim stemning, og er et samlingspunkt for båtentusiaster. Grand Hotell Marstrand ligger dessuten sentralt på Marstrandsön, med kort vei til alt den lille øya har å by på.

Camping i Marstrand

Ønsker du en enklere overnatting, kan du velge mellom en rekke hytter, eller rett og slett slå opp teltet på Marstrand camping, øyenes eneste campingplass. Denne ligger på Koön hvor du kan ta med bilen eller bobilen. Det tar bare 15 minutter å gå fra campingplassen til fergen som tar deg til Marstrandsön eller fastlandet.

 • Kveldsstemning i Marstrand

  Kveldsstemning i Marstrand - Foto: Getty Images

 • Utsikt over Marstrand

  Utsikt over Marstrand - Foto: Getty Images

Marstrand festning

Nærmest uansett hvor du befinner deg på Marstrand, har du utsikt til Carlsten Festning på Marstrandsön. Festningen som ble bygget av fangene selv, sto ferdig i 1658. Vi anbefaler at du får omvisning av en av guidene, som har inngående kunnskap om historien om kongelig besøk, luksus og lidende fanger. Marstrands innbyggere anbefaler også en overnatting på det såkalte Soldatens Bed og Breakfast på Carlsten Festning. Tips! Er du overtroisk eller tror på gjenferd, bør du la være.

Marstrand havn

Gjenferd finner du definitivt ikke i Marstrand havn. Båthavnen byr på et yrende liv hele sommeren, og er blant annet utgangspunkt for flere seilregattaer. I slutten av august er den arena for Marstrand Boat Show. Her kan du nyte herlighetene på nært hold, da så å si hele båtbransjen er samlet her når showet arrangeres. Marstrand havn har 275 gjesteplasser, 94 av dem kan forhåndsbestilles.
Når du først ligger til kai, bør du benytte anledningen til å rusle i gatene i Marstrand sentrum. Mellom små, sjarmerende hus og koselige gågater, finner du hyggelige restauranter og små nisjebutikker. Vi anbefaler også å nyte en forfriskning på bryggekanten.

Marstrand Yachts

Er du på jakt etter seilbåter av unik kvalitet, er Marstrand yachts rette stedet. De formidler klassiske, sjødyktige og lett håndterlige havseilere designet av André Hoek. Er lommeboka tykk nok, kan du bestille luksusbåtene Fleming Yachts og Corvette Marine. Marstrand Yachts bekrefter til FINN Reise at 35-40 prosent av kundene kommer fra Norge.

Stenungsund

Når du først er på vestkysten, bør du stikke innom Stenungsund midt mellom Uddevalla og Gøteborg. Tettstedet ligger «innaskjærs» i le av Sveriges tredje største øy, Orust, og den litt mindre Tjörnö. Området er vakkert, og veien over Tjörn og Orust, mellom Stenungsund og Lysekil, er kåret til Vest-Sveriges peneste veistrekning av Vestsvenske Turistrådet. I Stenungsund kan du tilfredsstille dine shoppingbehov, prøve fiskelykken, dykke og utøve forskjellige typer vannsport.
Ønsker du en overnatting anbefales Stenungsbaden Yachts Club, et hotell med høy standard, spa- og velværetilbud og en god restaurant. Båthavnen ligger rett utenfor hotellet.

Les også:

 • Carlsten festning i Marstrand

  Carlsten festning i Marstrand - Foto: Getty Images

Været i Marstrand de neste 7 dagene

 • Mandag
 • Tirsdag
 • Onsdag
 • Torsdag
 • Fredag
 • Lørdag
 • Søndag

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.