Lysekil – reisetips

Lysekil – reisetips

I Lysekil møter du god stemning, sjarmerende västkustmiljø, deilige badeplasser og campingmuligheter i særklasse. FINN reise gir deg gode tips.

La feriedagene seile av gårde med soling, bading, krabbefiske eller ulike vannsportaktiviteter. Eller kanskje du vil nyte dagen på et varmt granittsvaberg og la tankene sveve om kapp med fuglelivet og selene som svømmer i skjærgården? Lysekil er administrasjonssenter for Lysekil kommune i Västra Götaland, 30 kilometers kjøretur ut mot kysten når du svinger av fra E6 ved Munkedal. På vestkysten av Sverige, omtrent midt mellom Strømstad og Gøteborg. Turisme og fiskeindustri er de viktigste inntektskildene.

Bading i Lysekil

Pinneviksbadet er Lysekils mest populære badeplass, med sandstrand, svaberg, klipper og gressplen, perfekt for barn som vil fiske krabbe. Ved Stångehovud kan du snorkle og dykke, eller utfordre deg selv fra hoppetårnet på Galleberg Rinkenäs. I Norra Hamnen kan barna hoppe på en inngjerdet trampoline mens du soler deg og bader.

Ting å gjøre i Lysekil

Ønsker du å oppleve tidenes kajakkeventyr? Ja, da er tiden inne når du besøker Lysekil. I skjærgårdens mange små øyer er det fullt mulig å overnatte i telt. Skjærgården bugner også av seler, som du høyst sannsynlig får flere glimt av på din kajakktur, eller på en arrangert selsafari. For å ta Lysekil nærmere i øyensyn, kan du også leie sykler eller blir med på krabbefiske. I Havets Hus kan du, fra et eget undervannshus, se fiskene svømme over deg. I tillegg har de et imponerende akvarium og egen restaurant.
Er du interessert i kultur da bør du sette av tid til å nyte en av de mange konsertene som arrangeres på kulturscenen i havnen.

 • Typisk gatebilde i Lysekil i Sverige

  Typisk gatebilde i Lysekil - Foto: Getty Images

 • Lysekil brygge i Sverige sett fra sjøen

  Lysekil brygge sett fra sjøen - Foto: Getty Images

Hotell i Lysekil

Hotel Lysekil er byens største hotell, og ligger rett ved sjøen. Her booker du overnatting dersom du er ute etter å nyte livet i sjøkanten, tilbud av god mat, velværeavdeling og kveldsunderholdning. Rommene på Hotel Lysekil har en herlig utsikt over havet.

Strandflickornas Havshotell tilbyr restaurant, nattklubb og konferanserom. Hotellet ved sjøen, har også boblebad og sauna.

Camping i Lysekil

Få, om noen, steder langs den svenske vestkysten kan skilte med så mange campingplasser. Velg mellom Trellebystrand Havsbad og Camping, med brygger og rutsjebane, og Löfgrens Camping, en idyllisk og sjarmerende familiecamping to kilometer fra sentrum i Lysekil. Her kan du leie hytte, parkere campingvogna, bobilen, eller slå opp teltet. I tillegg anbefales hyggelige og intime Gullmarsbadens Camping, som ligger sentralt i forhold til sentrum og har en egen stor sandstrand.
På Siviks Camping, cirka 3,5 kilometer fra Lysekil sentrum, kan du nyte late feriedager med en fantastisk sandstrand, som forøvrig er langgrunn og passer godt for barnefamilier. Her kan du vasse 200-300 meter ut i havet før du må ta et svømmetak. Siviks Camping åpner i april og stenger midt i september. Det er et populært reisemål for campingturister fra Norge. Nordmenn står for 40 prosent av overnattingene.
Om kveldene kan du og dine barn nyte alt fra konserter til sirkusskole, trollerier og fellestrim.

Restauranter i Lysekil

Fiskerestaurantene dominerer i Lysekil. Langs strandpromenaden finner du sesongåpne godbiter på rekke og rad, som Norra Hamnen 5, Luna Café & Vinyard eller Antu. Ta også turen over sundet til Restaurant Brygghuset på Fiskebackskil. Ønsker du derimot et kraftig kjøttmåltid, bør du velge The Old House.

Les også:

 • Blåskjell på varme svaberg i Lysekil

  Blåskjell på varme svaberg i Lysekil bør friste de fleste

Været i Lysekil de neste 7 dagene

 • Torsdag
 • Fredag
 • Lørdag
 • Søndag
 • Mandag
 • Tirsdag
 • Onsdag

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.