Mallorcas fantastiske strender

Mallorcas fantastiske strender

Mallorca er et bonanza for deg som elsker å tilbringe lange, late dager på stranden. Øya har med tiden utviklet nydelige kystbyer som raskt fylles opp av turister, både gjengangere og nye oppdagere.

Noen av turistfavorittene er Alcudia, Cala Ratjada, Cala Millor og Cala d’Or, som alle er kjent for sine store hotell og deilige sandstrender.

I Alcudia, med den 9 km lange sandstranden, får du desidert den ultimate familieferien. Cala Ratjada er en drøm for pensjonisttilværelsen, mens Cala d’Or er mest kjent for sin yacht marina, og tiltrekker seg båt-entusiaster fra hele verden, samt de idylliske badevikene.

Cala Millor er den største turistdestinasjonen på østkysten av Mallorca. Byen ligger en times kjøretur fra hovedstaden Palma de Mallorca, og har en stor og godt ivaretatt sandstrand. Cala Millor er en populær destinasjon for familier med små barn.

Hvert år fylles Mallorca opp av turister, men det finnes likevel uoppdagede strender på hele øya. Her finner du våre favoritter. Obs! Mange av disse stedene krever leiebil.

 • Calo des Moro - sørøstkysten

  Calo des Moro er en vakker perle som krever litt innsats for å nå. Den er ofte på lister over de vakreste strendene på Mallorca så den er et must å oppleve for deg som ønsker det lille ekstra. Stranden er ganske liten, men badeviken i seg selv er en opplevelse.

  Det finnes mange turstier rundt i området som gir deg sjansen til å se stranden fra alle vinkler. Mange kommer også hit for å snorkle.

  Praktisk info: Calo des Moro ligger ca. 50 min fra Palma og ca. halvannen time fra Alcudia. Du kommer til en stor parkeringsplass som er tydelig markert. Det er ingen parkering nærmere badeviken enn dette. Derfra er det mellom 5-10 minutter å gå.

  Calo des Moro stranden på Mallorca - Foto: Getty Images
 • Cala Pi - sørkysten

  Cala Pi er en av de vakreste badevikene på øya. Den er lang og smal, med høye klipper. Det finnes overnattingsmuligheter i nærheten, men på grunn av de høye klippene forstyrrer det ikke roen i bukta. Den rolige tilværelsen gjør det til et av de bedre stedene for å svømme.

  Praktisk info: Badeviken ligger i den lille byen Cala Pi, ca. 40 min fra Palma og halvannen time fra Alcudia. Du må gå ned 146 trapper for å komme deg fra bygda og ned til vannet.

  Idylliske Cala Pi på Mallorca - Foto: Getty Images
 • Cala d’Egos - sørvestkysten

  For deg som kan tenke deg å få ut litt energi på veien til stranda er dette turen for deg. Cala d’Egos er en bortgjemt badevik i bunnen av klippene på sørvestkysten. Det krever innsats å komme seg til og fra, men den er sett på som en av øyas fineste badestrender med småstein og krystallklart vann.

  Praktisk info: Cala d’Egos ligger 40 min fra Palma og ca 10 minutter fra Andratx. Det er en bratt steinete vei ned til bukta uten skilting, så her er det lurt å bruke GPS eller en turapp som for eksempel Alltrails.

  Bortgjemte Cala d’Egos på Mallorca - Foto: Getty Images
 • Cala de Mondrago - østkysten

  Mondrago naturreservat er kjent for hvite sandstrender, turkist vann og fredet natur. Her finnes flere turstier som gjør det mulig for deg å oppdage større og mindre strender, samtidig som man nyter utsikten fra klippene.

  Den mest kjente stranden her er Cala de Mondrago som er noe større enn de tidligere nevnte, men like krystallklar som resten.

  Praktisk info: Naturreservatet ligger nært Cala d’Or, 55 min fra Palma og halvannen time fra Alcudia. Det finnes to parkeringsplasser på hver sin side av parken. Herfra er det enkelt å gå til strendene (ca.10 min).

  Turstier i naturreservatet Cala de Mondrago på Mallorca - Foto: Getty Images
 • Cala Llombards - sørøstkysten

  I motsetning til flere av de andre strendene er denne en av de enkleste å komme seg til. Her er det bare en kort, rett vei helt fra parkeringsplassen til stranda. Det er lite av hus å se, så og si bare en restaurant. Klippene er fantastiske og du kan oppdage bortgjemte grotter!

  I tillegg kan du gå tur langs vannet og nyte synet av badebukta fra alle vinkler.

  Praktisk info: Stranden ligger i nærheten av Cala Llombards, i underkant av en time å kjøre fra Palma og ca en halv times tid fra Cala d'Or. Fordi det er lett tilgjengelig er det også populært, så det er lurt å komme tidlig.

  Herlige stranden i Cala Llombards på Mallorca - Foto: Getty Images
 • Cala Mesquida - nordøstkysten

  Cala Mesquida er den mest kjente av strendene i områdene Arta og Capedepera, og er en av de beste på hele øya. Stranden er 350 meter med fin sand og sanddyner i bakgrunnen.

  Det kalles fortsatt en cala (bukt), selv om den kvalifiserer mer som en vanlig strand. I motsetning til vanlige calas, er det mye mer vind og bølger her. Rundt stranda er det bygget en hel turistby, men det merker du lite til nede når du er nede ved vannet skjermet av sanddynene.

  Praktisk info: Cala Mesquida ligger godt og vel en times kjøring fra Palma, og i underkant av en time fra Alcudia. Stranden er lett tilgjengelig med flere parkeringsplasser. Disse fylles opp raskt, så det er lurt å være tidlig ute. Herfra finnes både gangvei og trapp ned til vannet.

  Nydelig barnevennlig strand i Cala Mesquida på Mallorca - Foto: Getty Images
 • Cala Tuent - vestkysten

  På grunn av Tramuntane fjellene har den nordlige og vestlige delen av øya få tilgjengelige strender. Mange tar turen til Sa Calobra, men tar seg ikke tid til den lille omveien om Cala Tuent. Det er det absolutt verdt!

  Her ligger det en liten badevik beskyttet av veldig høye fjell, som skaper en helt annen atmosfære enn hva du finner på sørøstkysten. Dette er et syn du sent vil glemme.

  Praktisk info: Cala Tuent ligger 10 min fra Sa Calobra, godt og vel en time fra Soller. Fra Palma og Alcudia tar det halvannen time å kjøre. Badeviken er enkel å nå fra den lille parkeringsplassen, og har en liten, hyggelig restaurant med fantastisk utsikt.

  Den bortgjemte, idylliske stranden i Cala Tuent på Mallorca - Foto: Getty Images

Været på Mallorca de neste 7 dagene

 • Tirsdag 17°
 • Onsdag 19°
 • Torsdag 21°
 • Fredag 19°
 • Lørdag 19°
 • Søndag 17°
 • Mandag 17°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.