6 tips til aktiv ferie på Mallorca

6 tips til aktiv ferie på Mallorca

Mallorca trenger ikke bare bety late dager med sol og strand. Her er massevis av utflukter å utforske for deg som ikke liker å sitte stille for lenge.

Her finner du seks av våre favoritter til en aktiv ferie på Mallorca!

 1. Es Camell steinformasjon

  Tramuntana fjellene har mye mer å by på enn “bare” utsikt. Her er du omringet av utrolige naturskapte steinformasjoner. Du kan selv velge lengden på turen din, enten du ønsker en smakebit på 20 minutter, eller en rundtur på 2 timer. Turen kalles Es Camell (kamelen) fordi en av formasjonene er en stor stein med to pukler.

  Tramuntana fjellene på Mallorca - Foto: Getty Images
 2. Torre de S’Estalella

  Dette er en av de mindre krevende turene som tar ca. halvannen time. Veien er for det meste flat som gjør den enklere å komme seg gjennom.

  Turen tar deg rundt sjøhuler, steinformasjoner, et lite fyrtårn og et historisk tårn. Tårnet kan dateres helt tilbake til 1577. Det fineste med denne turen er kombinasjonen av natur og konstruksjoner. Her får du med andre ord alt i ett.

  S'Estalella fyrtårn på Mallorca - Foto: Getty Images
 3. Sóller og området rundt

  Sóller er et veldig populært turområde, smekkfullt av turterreng fra byen og rundt hele området som omringer den. Her finner du to tre-timers turer som inkluderer vakre landsbyer som Fornalutx og Biniaraix. Disse rutene er gamle ridestier så de er enkle å gå på og kombinert med fantastisk utsikt langs hele ruta.
  For en lengre tur kombinert med et bad kan man dra videre til Cala Tuent og Cala Deia. Herfra kan du ta båten tilbake til Port de Sóller.

  Idylliske Port de Sóller på Mallorca - Foto: Getty Images
 4. Cabrera øyene

  Cabrera øyene er en liten, ubebodd skjærgård på rundt 10 km fra sørøstkysten. Hovedøya huset en gang et fengsel, og på en annen tid en militærbase, men er idag er det et fredet naturreservat.

  I høysesong går det båter hit fra Colònia de Sant Jordi. Med tillatelse fra skogvokteren kan du legge ut på en rekke lengre utflukter. Blant andre finner du en 11 km lang tur til fyrtårnet på øya, og en 7 km lang tur til La Miranda og grottene i nærheten. Øya er et paradis for dyreliv, og her finnes flere ruiner, imponerende klipper og spennende grotter, åpne for å utforske.

  Fyrtårnet på Cabrera øyene på Mallorca - Foto: Getty Images
 5. Puig de Massanella fra Lluc klosteret

  Puig de Massanella er det høyeste, tilgjengelige punktet på Mallorca. Ja, hele 1364 m.o.h! Utsiktspunktet gir deg et spektakulært syn over øya, og er virkelig verdt turen om du er ute etter en utfordring.

  Den mest utfordrende ruta går gjennom en eikeskog fra Lluc klosteret. Her har du valget mellom å klatre opp til toppen av Puig d’en Galileu på veien, for en ekstra utfordring, men det er ikke et must.

  Dette er en heldagstur på rundt 8 timer. Deler av turveien er godt markert, og andre deler er mer uklare. Det er derfor viktig å ha med et bra kart.

  Utsikt over Lluc klosteret på Mallorca - Foto: Getty Images
 6. Colonia Sant Pere til Es Caló de Betlem

  På østsiden av Mallorca ligger en liten by ved navn Colonia Sant Pere. Ikke langt fra denne byen ligger en enda mindre landsby ved navn Betlem. Her finner du inngangen til en av de mest bortgjemte strendene på hele Mallorca.

  Fra Colonia Sant Pere er det en 3 km lang tur til Betlem. Ruta tar deg deretter videre gjennom en pinjeskog før du en time senere ankommer målet ditt. Es Caló de Betlem er en bukt som er så bortgjemt at du kan ende opp med hele stranda for deg selv! Fjellutsikten og det krystallklare vannet gjør dette til den perfekte avslutningen på turen din.

  Stranden i Sant Pere på Mallorca - Foto: Getty Images

Kart over Mallorca

Været på Mallorca de neste 7 dagene

 • Tirsdag 17°
 • Onsdag 19°
 • Torsdag 21°
 • Fredag 19°
 • Lørdag 19°
 • Søndag 17°
 • Mandag 17°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.