5 skjulte perler på Mallorca

5 skjulte perler på Mallorca

Det er mye som er oppdaget på Mallorca. Mye som rett og slett mister sin sjarm på grunn av en overflod av turisme. Men mye er også uoppdaget, og passer perfekt for deg som ønsker å komme hjem å fortelle om steder ingen har hørt om før. Her er fem av våre favoritter!

 1. Cala Beltran

  Cala Beltran er en av de villeste områdene på Mallorca. Desidert en bortgjemt perle.

  Du drar ikke hit for å ligge på en strand. Her er ingen strand. Vannet snor seg som en langstrakt slange gjennom landskapet. Det turkise vannet kombinert med både hvite og oransje klipper og store, grønne trær skaper en helt unik opplevelse i seg selv. Turen fra Cala Pi til Cala Beltran er definitivt verdt turen.

  Cala Beltran på Mallorca - Foto: Getty Images
 2. Miramar klosteret

  Et populært utsiktspunkt for turister på Mallorca er Sa Fordada, og mange besøker også Son Maroig eiendommen, kjent for å være en av de mest romantiske utsiktspunktene på øya.

  Men er du på jakt etter sjarm og færre folk er turen til Miramar klosteret ikke langt unna. Klosteret ligger unikt plassert mellom sjø og fjell og har vært okkupert av flere forskjellige religioner siden middelalderen.

  I 1872 ble det kjøpt opp av østerrikske erkehertug Ludwig Salvator som inviterer artister, intellektuelle og kongelige til å bo her. Bygningen, kirken, hagen og parken er syn du sent vil glemme.

  Miramar klosteret på Mallorca omkranset av den fantastiske hagen - Foto: Getty Images
 3. Campanet grottene

  På Mallorca finnes det flere kjente underjordiske grotter. En av de vakreste, dog ikke mest kjente, er Campanet grottene. Campanet ble faktisk ikke oppdaget før i 1945, så bergkrystallene og strukturene er i veldig god stand. Lysinstallasjonene gjør det lett å få med seg alle detaljene i grottene, og gjør det hele til en ekstra spesiell opplevelse.

  Turen tar deg gjennom en 600 meter lang rute hvor du vil oppdage flere bortgjemte kamre. Her finnes også en kafé og restaurant med vakker utsikt.

  Campanet grottene på Mallorca - Foto: Getty Images
 4. Torrent de Pareis

  For naturelskere er dette et must! Du skal lete lenge etter et sted hvor sjø og fjell tar pusten fra deg på denne måten. Her har du dalen på den ene siden og stranden på den andre.

  En kort tur fra Sa Calobra og gjennom en opplyst tunnel, tar deg til Torrent de Pareis på rundt 10 minutter. Ønsker du å utforske dalen mer er det lurt å ha gode sko da det er mye ujevn, steinete og kuperte veier.

  Obs! For en rolig og avslappet opplevelse er det lurt å komme tidlig. Her kommer det nemlig daglig turister fra Palma. Den beste tiden er mellom 8-10 på formiddagen.

  Spektakulær natur rundt Sa Calobra på Mallorca - Foto: Getty Images
 5. Santanyi Market

  Den lille sørlige byen Santanyi er i seg selv en bortgjemt perle. Men to ganger i uka åpner byen opp for et sjarmerende lite market hvor de lokale selger alt fra deilige frukt og grønnsaker, til vin, håndlagde klær og annet håndverk. Markedet holdes på onsdager og lørdager.

  Tips! Ta deg en kaffepause på Cassai Gran Café.

  Uimotståelige tomater fra markedet i Santanyi på Mallorca - Foto: Getty Images


Kart over 5 skjulte perler på Mallorca

Været på Mallorca de neste 7 dagene

 • Søndag 17°
 • Mandag 18°
 • Tirsdag 19°
 • Onsdag 22°
 • Torsdag 16°
 • Fredag 17°
 • Lørdag 20°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.