Kypros - et ekte strand - mekka

Kypros - et ekte strandmekka

På Kypros finner du kritthvite sandstrender, steinete strender, strender omgitt av skoger, strender med steiner, overfylte strender, tomme strender, uberørte strender og bukter. Listen over ulike strender på denne middelhavsøya er lang og mangfoldig. Rett og slett et beach-mekka.

Strandferie på Kypros, enten i den nordlige tyrkiske eller sørlige greske delen, tilbyr deg mye variasjon, og derfor reiser mange på ferie til denne middelhavsøya år etter år.

På Kypros holder vanntemperaturen lenger enn de fleste andre steder i Middelhavet, med 24 ° C, selv i oktober.

Turister som leter etter idylliske, rolige strender vekk fra masseturismen kan nyte en flott strandferie her, så vel som de som ser etter litt mer fest og moro, vannsport og underholdning. På Kypros finner du en perfekt blanding av strender og hoteller med alle fasiliteter og mange øde områder med en strand nettopp for deg i et naturlandskap.

 • Cavo Greco Protaras på Kypros

  Cavo Greco Protaras på Kypros - Foto: Getty Images

De beste strendene ligger i sør

På de store, romslige strendene i sør finner du et bredt utvalg av vannsportsaktiviteter, kritthvit sand, internasjonale DJs som sørger for en hyggelig atmosfære dagen lang, og litt mer heftige rytmer ut i de små timer på strandklubbene.

Kystbyene i sør er spredt langs hele kysten av denne greske delen av Kypros. Mellom feriestedene og kystbyene er det rolige områder og her er det mange strender som er uberørt og dermed øde. Om du vil oppdage en drømstrand på ferie, er Kypros stedet for deg.

 • Kypros Afrodites klippe

  Afrodites klippe på Kypros - Foto: Getty Images

De mest kjente strendene i sør:

 1. Protara-området

  har rolige Fig Tree Bay med skjønne strender på rekke og rad, og Konnos beach, som er en av de vakreste strendene på hele Kypros.

 2. Ayia Napa-området

  har mange strender, men Landa, Makronissos og Nissi er kanskje de mest kjente. Sistnevnte er byens partystrand.

 3. Larnaca

  har én bystrand; Finikoudes beach, som ligger i enden av en elegant strandpromenade. Litt utenfor byen finner du hektiske Mackenzie beach, byens partystrand.

 4. Limassol

  kan skryte av en åtte kilometer lang sandstrand litt utenfor byen, foruten en bystrand. Denne flotte stranden heter Lady's Mile Beach og her kan du oppleve å se flamingoer.

 5. Akamas Peninsula National Park

  inneholder både kjærlighetsgudinnen Afrodites bad og stranden Blue Lagoon. Begge steder er et must å oppleve under ditt opphold på Kypros. Blue Lagoon har til og med fått eminente Sir David Attenborough til å gispe, under innspilling av en dokumentar om nasjonalparken i 2006.

 • Kypros- en strand ikke langt fra Nicosia

  Kypros- en strand ikke langt fra Nicosia

Idylliske, bortgjemte strender i nord

Den tyrkiske nordsiden på Kypros har mange bukter og et langt, smalt nes hvor du finner bratte bakker og steinete strender. Lengst nord-øst, finner du kritthvite sandstrender.

Girne-regionen er ideell for strandferie for familier, men også for de som vil ha litt mer action. Den nordlige kysten består av koselige havnebyer og pittoreske landsbyer. Strendene her er ideelle for en deilig strandferie på Kypros, de er lett tilgjengelige, har alle fasiliteter og tilbyr en vennlig og innbydende service. Den mest populære stranden i Kyrenia, er Acapulco Beach.

Kypros er et beach-eldorado uten sidestykke. Hvert år kommer over tre millioner gjester på ferie og nyter Kypros sine strender og alt de har å by på. Med leiebil på Kypros kommer du deg til de mest bortgjemte paradisene.

God tur!

 • Coral Bay beach, Paphos, Kypros

  Coral Bay beach, Paphos, Kypros - Foto: Getty Images

Været på Kypros de neste 7 dagene

 • Onsdag 15°
 • Torsdag 19°
 • Fredag 19°
 • Lørdag 20°
 • Søndag 19°
 • Mandag 16°
 • Tirsdag 15°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.