Esbjerg - reisetips til ting å oppleve

Esbjerg - reisetips til ting å oppleve

Esbjerg er Danmarks yngste storby, og er landets viktigste base for olje og energi. Den fine havnebyen er ofte oversett av turister, og besøkes oftest av de som kommer for å bo i en av de mange sjarmerende sommerhusene i og rundt byen. FINN reise gir deg her tipsene til hva du bør oppleve i Esbjerg.

Esbjerg er ikke bare største havnebyen i landet for olje, men huser faktisk også Danmarks største fiskerihavn. Fiskeindustrien er veldig viktig i Esbjerg, så befolkningen pleier å si at den sterke lukten som slår deg i ansiktet i det du ankommer havna er lukten av penger. Men frykt ikke - er du ikke spesielt glad i den sterke lukten av… penger… er det bare å unngå havna!

Du har mange overnattingsmuligheter i Esbjerg, i tillegg til de populære og sjarmerende sommerhusene. I byen kan du finne små boutique hotell, store hotellkjeder, gjestgiveri og hostel. Altså noe for enhver smak. Litt lenger ut på landet finner du både campingplasser og flere feriehus.

Sol og strand

Sandstrendene i Esbjerg starter ved det gigantiske monumentet “Men at Sea”, bare noen få kilometer fra byen og havna, og fortsetter opp hele kystlinja til Hjerting. Hjerting Strand er den mest barnevennlige stranden, med store, brede sanddyner, og en hel masse aktivitetstilbud. Sjelborg Strand er en del av Vadehavet Nasjonalpark og er også svært barnevennlig, men er mindre og har færre aktivitetstilbud. For deg på utkikk etter eventyr og utfordring, er den nordlige delen av Vadehavet Nasjonalparken, mer spesifikt Ho Bugta, stedet for deg. Ho Bugta byr på bra bølger for surfing og kiting fra 1.mars til 30.september.

Det er ingen tvil om at det er monumentet Men at Sea som ønsker deg velkommen til Esbjerg og Jyllands vestkyst. Esbjerg har et stort utvalg kunst, kultur, spennende museum og ikke minst unik natur takket være sin beliggenhet rett ved Vadehavet. Her finner du våre favoritt opplevelser i Esbjerg.

Kart over Esbjerg i Danmark

Museum

Er du glad i museum er Esbjerg stedet for deg. Alle de forskjellige museene her har noe helt eget å tilby. På Esbjerg Museum kan du lære alt om byens historie på deres tre spennende utstillinger; Okkuperte Esbjerg 1943, Motstandsbevegelsen og Esbjerg 1900-1950, samt flere mindre, spesielle utstillinger.

Esbjerg Fiskeri og Sjøfartsmuseum kan du lære alt om sjøen, menneskets relasjon til sjøen, sjøkultur og livet under overflaten. Ja, rett og slett det vi alle egentlig burde vite om det store, mektige havet.

Om du ønsker lærerike opplevelser for barna er det ingen tvil om at disse to museene bør være på toppen av listen din.

 • Solnedgang i Vedehavet nasjonalpark som strekker seg fra Ho Bugt til Tysklands grense - Foto: Getty Images

  Solnedgang i Vedehavet nasjonalpark som strekker seg fra Ho Bugt til Tysklands grense - Foto: Getty Images

Utgravninger fra en historisk tid

Visste du at det finnes utgravninger fra jernalderen på Esbjerg? Ja, midt i naturen faktisk! På Sjelberg Plantasje finner du bevarte boliger fra jernalderen, gravet frem av Esbjerg Museum, og i Marbæk-Myrtue finner du flere bevarte gjenstander fra gårdsbruk under Jernalderen. Dette er en spennende opplevelse for hele familien å legge ut på sammen.

Dyrehaven i Esbjerg

Det er ingen tvil om at det er nok dyreparker i Danmark og Esbjerg er intet unntak. Forskjellen er at ikke alle dyreparker trenger å importere dyr langveis fra… Dyrehaven i Esbjerg er en grønn oase nært på byen, hvor du kan komme tett innpå hjort. Obs! Her er det viktig å huske på at dette er helt ville dyr som lever fritt i det grønne paradiset, så mating fra hånden er ikke lov. Frukt og grønnsaker kan kastes på bakken. Fra september til slutten av november må man være ekstra forsiktig da det er parringssesong og tispene kan derfor være ekstra aggressive.

Dette er en unik sjanse for barna å komme tett på de ville dyrene i sine helt naturlige habitat.

 • Men at Sea monumentet av Svend Wiig Hansen er landemerke i Esbjerg, Danmark - Foto: Getty Images

  Men at Sea monumentet av Svend Wiig Hansen er landemerke i Esbjerg, Danmark - Foto: Getty Images

Grønne lunger

Esbjerg er fullt av grønne lunger, fra store og vakre byparker som Vognsbølparken, til små oaser som Heerups Hage og I.C. Møller parken. Men en park litt utenom det vanlige er den vakre og mystiske steinhagen; Olsens Paradis, som huser et merkelig utvalg steiner i alle former og fasonger.

Det er med andre ord ingen tvil om at barna vil ha nok av grøntareal å utforske på ferie i Esbjerg!

Er du klar for å oppleve Danmarks yngste storby?

GOD TUR!

Været i Esbjerg de neste 7 dagene

 • Mandag
 • Tirsdag
 • Onsdag
 • Torsdag
 • Fredag
 • Lørdag
 • Søndag

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.