Blåvand - reisetips til ting å gjøre

Blåvand - reisetips til ting å gjøre

Blåvand ligger på Danmarks vestligste kyst, med bølger strømmende inn fra Nordsjøen, og det er ingen hemmelighet at Jyllands vestkyst huser noen av Nord-Europas beste strender. Her kan du lese om hvorfor du bør planlegge din neste ferie til Blåvand.

Blåvandshuk

Bare 20 minutter med bil fra Blåvand finner du Danmarks vestligste punkt mot Nordsjøen. 50 kilometer med brede, hvite sandstrender gjør dette til et ubeskrivelig vakkert paradis som vil mette enhver feriedrøm du måtte ha. Fra rolige og romantiske solnedganger med din kjære til lek og moro i den silkemyke sanden med familien. Det er ingen tvil om at dette er en opplevelse for alle typer ferie.

Besøkende som tar turen hit har et rikt utvalg oppdagelsesferder å velge mellom. Guidede turer som jakt på rav, sopptur, hjort og ørnesafari, huggormjakt, isbading, konserter og en rekke forskjellige turer både til fots, på hest og på sykkel.

Det finnes ikke noe bedre sted for en dagstur med fullstendig avslapning, frilek og moro, samt noe av den beste utsikten Danmark har å by på. Ingen tur til Blåvand er komplett uten en tur til landets vestligste punkt.

Blåvandhuk Fyrtårn

Det største blikkfanget i Blåvand er fortsatt til dags dato fyrtårnet på Blåvandhuk på 39 meter, som markerer Danmarks vestligste punkt. Den fantastiske utsikten fra fyret over til horn revet og verdens største energistasjon er et uforglemmelig syn. Utstillingen i fyrtårnets vakthus forteller deg alt om konstruksjonen av den imponerende energistasjonen.

 • Blåvandhuk fyr, Danmarks vestligste punkt - Foto: Getty Images

  Blåvandhuk fyr, Danmarks vestligste punkt - Foto: Getty Images

Blåvand Strand

Ikke langt fra Blåvandshuk finner du Blåvands sørlige badeplass, Blåvand Strand. Blåvand Strand ligger ut mot Nordsjøen, og er svært godt kjent for sine barnevennlige strender som strekker seg over hele 40 kilometer. Blåvand Strand har ingen sterke strømmer fra Nordsjøen og gjør det derfor ideelt for barn, som kan leke fritt i vannkanten mens mor og far tar seg en pust i bakken i de fredelige omgivelsene.

Funfact! De spesielle forholdene på Blåvands sørlige strand skylles hornrevene som strekker seg hele 40 kilometer ut i Nordsjøen og former en slags eksotisk lagune. Den nordlige Blåvandstranden derimot vil gi deg en mer isolert følelse. Her kan du nyte freden uten andre forstyrrelser enn deg selv, de milelange sanddynene, det krystallklare vannet og naturen rundt deg.

Både den nordlige og sørlige stranden i Blåvand er noen av de beste stedene å finne Nordsjøens gull - Rav.

Kart over Blåvand på Jyllands vestkyst

Hvidebjerg Strand Camping & Resort badeland

Selv om det er mest feriehus, hotell og gjestgiveri som ruler i Blåvand betyr ikke det at du ikke har noen campingmuligheter her, og Hvidbjerg Strand Camping & Resort er en av de beste. Hvorfor? Jo for ikke bare har du gangavstand til strand og natur, gjester har også gratis inngang til campingens helt eget badeland!

Badelandet og lekesenteret er en klar favoritt blant Blåvands yngste turister, og er underholdning nok for alle som liker å boltre seg som fisk i vann. Her har du fasiliteter som innendørs basseng, fire vannsklier, spabad, sauna, og det beste; “det sorte hull”, vannsklia med lyd og lyseffekter som tar deg til en underjordisk grotte! Det finnes noe for barn i alle aldre her.

Hvidebjerg Strand er svært opptatt av miljø og tar godt vare på naturen rundt seg, så her kan du stupe i det med god samvittighet… bokstavelig talt!

 • Solnedgang i Blåvand, Danmark -
Foto: Getty Images

  Solnedgang i Blåvand, Danmark - Foto: Getty Images

Blåvand Zoo

Blåvand er heller ikke dårlige på dyreopplevelser. I Blåvand Zoo huses det over 400 dyr; løver, rev, kenguru, papegøyer og de eneste hvite løvene i landet, er bare noen av de mange dyrene som bor her. Her har du sjansen til å introdusere de små for noen av planetens mest fascinerende og sjeldne skapninger.

Blåvand Naturcenter

Er du glad i fugler? Eller syns du barna har godt av å lære mer om våre flyvende venner? Ja, uansett er en tur til Blåvand Naturcenter en hyggelig opplevelse for hele familien. På Blåvand Naturcenter har du sjansen til å lære om migrerende fugler i Blåvand og Vadehavet. Den lille utstillingen fokuserer også på naturen rundt Blåvandshuk, forskjellige typer sanddyner, planter og dyreliv. En lærerik opplevelse for hele familien.

 • Fantastiske, endeløse strender i Blåvand -
Foto: Getty Images

  Fantastiske, endeløse strender i Blåvand - Foto: Getty Images

Nymindegab Museum

En annen familievennlig opplevelse er Nymindegab Museum, som på sommeren er et utendørs museum med aktiviteter for hele familien. Her kan du besøke sagbruk og det lille huset til en snekkerfamilie og smake på mat laget av ingredienser fra kjøkkenhagen. Men den mest populære attraksjonen her er skjelettet etter den strandede spermhvalen som fikk sitt siste hvilested nettopp her i Nymindegab Museum. Den innendørs utstillingen er som relasjonen mellom mann og natur. Museet er svært lærerikt og verdt å få med seg.

God tur til Blåvand og Jyllands vestkyst!

Været i Blåvand de neste 7 dagene

 • Lørdag 11°
 • Søndag 10°
 • Mandag
 • Tirsdag 11°
 • Onsdag
 • Torsdag
 • Fredag

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.