Ringkøbing - reisetips til ting å gjøre

Ringkøbing - reisetips til ting å gjøre

Ringkøbing er omtalt som Vestjyllands hovedstad og er kjent som en handelsby siden 1400-tallet. I dag er byen mest kjent for god shopping og massevis av aktiviteter og eventer. Her finner du din reiseguide til Vestjyllands lille hovedstad.

Ringkøbing er full av overnattingsmuligheter, fra hotell til feriehus og camping, og selv om det er en handelsby er det likevel lett å komme seg tett på naturen. Et populært alternativ her er de mange naturhyttene rundt om i de grønne oasene i Ringkøbing Fjord. Her er hvem som helst velkommen! Hyttene er enkle og primitive, noen med privat grillplass og alle med nydelig utsikt over fjorden. En natt eller to i naturen slår aldri feil for enten kropp eller sinn!

Ringkøbing Fjord

Ringkøbing Fjord er den største innsjøen på Vestjylland, og de lokale påstår at det også er den vakreste… Fjorden er, og har alltid vært, et viktig sted for både fugl, fisk og mennesker, og på grunn av dette er store deler rundt fjorden nå et naturreservat. Historisk sett pleide Ringkøbing Fjord å være den viktigste næringskilden for mange lokale, men i og med at dette nå ikke lenger er lov har det blitt en populær destinasjon for sportsfiske.

Strandliv

Du har flere strender å velge mellom også i Ringkøbing og fjorden, men Sorte Bakker strand er den som er referert til som den beste. Reiser du med familien er dette kanskje ikke svaret for deg da den har et rykte på seg for å være surfernes favoritt… Bork Havn derimot som ligger helt sør ved Ringkøbing Fjord har en familievennlig strand nord for havna. Der finner du i gangavstand en hyggelig gågate som er fylt med butikker, restauranter og iskrembarer.

En annen barnevennlig strand er Skaven, som ligger på østsiden av Ringkøbing Fjord, og er kjent for sitt langgrunne vann og rolige omgivelser. Skulle fredelige omgivelser være det du er ute etter er også Skuldbøl Strand, sør for Ringkøbing Fjord, et godt alternativ. Stranden er den perfekte getaway for kjærestepar, og du vil kunne nyte en dag helt uten forstyrrelser.

Kart over Ringkøbing på Jyllands vestkyst

Gamlebyen i Ringkøbing

Gamlebyen i Ringkøbing er den eldste i hele området og er også den best bevarte handelsbyen i Danmark. I gamle dager kom det nemlig besøkende langveis fra hit for kjøp og salg på markedsplassen. I dag kommer folk fra nært og fjernt kun for å oppleve den sjarmerende gamlebyen, med sine brosteinsbelagte gater og nydelige, gamle hus, og selvfølgelig... shopping.

Å vandre rundt i gamlebyen her er en opplevelse i seg selv, men skulle du ønske å få en dypere forståelse av historien her kan du bestille guidet byvandring i gamlebyen gjennom Ringkøbing-Skjern Museum.

Ringkøbing-Skjern Museum

En nederlandsk vindmølle, en beskyttet gårdsplass, et fungerende fyrtårn og 10 andre fredede bygninger… Hva binder alt dette sammen? Svaret er enkelt; Ringkøbing-Skjern Museum. Dette unike museet er hva vi i dag vil kalle et økomuseum. Et økomuseum ser på bygninger som objekt som forteller en felles historie og byggenes funksjon, menneskene som en gang bodde her og selvfølgelig naturen og landskapet som omkranser de. Så i stedet for å presse alle historiske gjenstander bak glassvegger inne på et museum, står Ringkøbing-Skjern museets mange bygg på samme sted som de alltid har gjort. For en museumsopplevelse helt utenom det vanlige er dette virkelig rette sted!

Abelines Gård

Abelines Gård er en del av Ringkøbing-Skjern Museum og lar deg få en dypere innsikt i hvordan livet en gang var på kystgårdene langs Jyllands vestkyst. Utstillingen “Fortidens ansikt” lar deg selv velge hva du ønsker å høre på og lære mer om. Abeline er blant de som forteller om sitt liv og sin historie.

Abeline Gård tilbyr også mange forskjellige aktiviteter for barn, både inne og ute. Stylter, ball lek og kurong er noen av tilbudene. Men den mest populære aktiviteten er museets egen skattejakt der barna får kjenne på hvordan det var å være liten for 100 år siden. Abeline Gård holder også redningsaksjoner for å demonstrere hvordan dette ble gjort i gamle dager. En morsom og lærerik opplevelse for hele familien!

  • Godt skiltet til havet i Ringkøbing og Hvide Sande - Foto: Getty Images

    Godt skiltet til havet i Ringkøbing og Hvide Sande - Foto: Getty Images

Fiskeriets Hus - Vestkyst Akvariet

Hva er egentlig prosessen fra fisken fiskes fra sjøen til den ligger på middagsbordet? Hos Fiskeriets hus har du sjansen til å lære om nettopp dette, i tillegg til at du kan få lære alt om historien til Hvide Sande og områdene og naturen rundt fjorden og sjøen. I kjelleren kan du se det siste eksempelet på en fiskebåt brukt til fisking langs strendene i Nordsjøen. Er du glad i fisk er dette museet for deg!

Ringkøbings historiske ruiner

Som du kanskje har lært fra andre artikler fra Vestjylland kan du her utforske haugevis av bunkerruiner fra 2.verdenskrig, og Ringkøbing er ikke noe unntak. 3,8 km nord for Søndervig finner du en av de viktigste tyske festningene i hele Danmark, med hele 50 bunkere og rundt 50 andre betonganlegg som en gang i tiden var en del av Atlantermuren. Området her ble for det meste brukt til oppbevaring av bomber, luftfartøy og maskingevær, i tillegg til at hele området rundt var fullt av minefelt og piggtrågjerder. Du kan utforske området på egenhånd eller lære alt om denne dystre tiden gjennom de guidede turene hit, som kan bestilles gjennom Ringkøbing-Skjern Museum.

Er du klar for Danmarksferie og Ringkøbing med alt byen har å by på?

Været i Ringkøbing de neste 7 dagene

  • Onsdag
  • Torsdag
  • Fredag
  • Lørdag
  • Søndag
  • Mandag
  • Tirsdag

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.