Tips til sykkelferie på Mallorca

Tips til sykkelferie på Mallorca

Ingenting er vel som en ferie på sykkelsetet! Hvis den traff deg rett i hjertet så er dette noe for deg. Her får du tips til noen av de beste sykkelrutene Mallorca har å by på; barnevennlige ruter, sykkelvennlige hotell, kaféer og andre pitstop på veien. Med andre ord alt du trenger å vite før du legger ut på drømmesykkelferie på vakre Mallorca.

 • Fra Palma til Arenal

  Med totalt 17 km og så og si flatt terreng er denne ruta en av de minst utfordrende på øya. Du kan starte ved havna i Porto Pi og nyte en behagelig tur langs Palma bukta. Her har du et variert og urbant landskap på en side, og glitrende blått hav på den andre. Rutas største utfordring er å holde øynene på veien så det ikke går galt. Her vil du nemlig passere landemerker som den kjente gotiske katedralen, trendy Portixol og flere perler av noen strender.

  Pitstop på veien: Mai Mai Surf Bar lager saftige kaker i tillegg til en deilig brunsjmeny, og med en fredlig utsikt over havet.

  Hotell: Hotel Playa Palma de Mallorca tilbyr 24-timers sykkelgarasje med vask og vedlikehold stasjon og utleie av racersykler.

 • Fra Manacor til Arta

  Denne 29 km lange turen er nok en behagelig sykkeltur fra den lille byen Manacor til Arta i den nordøstlige delen av øya. Veien er for det meste gruslagt, og går langs Vias Verdes, en tidligere jernbane som ble gjort om til en sykkelrute i 2015. Turen går for det meste gjennom flatt landskap og veksler mellom store gressletter og skog fulle av oliven- og pinjetrær. Ruta er et trygt, off-road alternativ for mindre drevne syklister, til og med barn, selv om 29 km kan bli litt i det meste laget for de minste.

  Pitstop på veien: Turen går gjennom byen Sant Llorenc hvor den gamle togstasjonen er gjort om til en hyggelig kafé.

  Hotell: Godt gjemt i sentrum av Arta ligger Yartan Boutique Hotel i et gammelt, elegant hus fra 1800-tallet. Her kan musklene kjøles ned i bassenget i hagen, eller du kan bestille en hammam eller massasje for ekstra såre muskler.

 • Godt tilrettelagt med sykkelvei langs Palmabukta på Mallorca - Foto: Getty Images

  Godt tilrettelagt med sykkelvei langs Palmabukta på Mallorca - Foto: Getty Images

 • Fra Valldemossa til Soller

  Denne ruta er mest kjent for majestetiske Col de Soller, som tar deg hele 50 u-svinger opp fjellovergangen - nesten 500 meter opp i høyden. Rutas 30 km kan fullføres på under to timer, eller du kan ta en sving innom kystlinja som strekkes seg gjennom landsbyen Deia. Turen tara da ca. 4 timer, men blir et minne for livet.

  Pitstop: Jardins d’Alfabia er en nydelig hage med en liten kafé som serverer god kaffe, ferskpresset juice og hjemmelaget mandelkake.

  Hotell: Hotel Valldemossa ligger langs ruta, har et sykkelsenter med alt fra lagring til reservedeler, og en spa for såre muskler.

 • Alaro-Bunyola-Orient-Alaro

  Den 34 km lange ruta er best kjent som Orientsvingen. Den tar deg gjennom noe av Mallorcas frodigste natur og tre av øyas vakreste landsbyer - Alaro, Bunyola og Orient. Sykkelruta svinger seg for det meste rundt Puig D’Alaro sierra, med slake stigninger og godt bevarte veier. Det er et tyngre punkt og det er veien opp til Coll d’Orient, før det deretter bærer nedover til landsbyen Orient. Tjukke pinjeskoger, dramatiske fjelloverganger og uendelige gressletter skaper noe av det mest varierte og minneverdige sykkelterrenget i hele Balearene.

  Pitstop: Orient har to sjarmerende små restauranter. C’an Tomeu tilbyr en deilig ostekake som kan nytes med fjellutsikt fra terrassen. Obs! De to restaurantene er lette å gå glipp av, så følg godt med.

  Hotell: Eierene av Petit Hotel Alaro er selv sykkelentusiaster og er lokalkjente i området og med de lokale rutene. De leier også ut fjellsykler, samt hjelper og tilbyr lagring av sykkel for deg som kommer med egen.

 • Utfordrende sykkelruter på Mallorca - Foto: Getty Images

  Utfordrende sykkelruter på Mallorca - Foto: Getty Images

 • Fra Port de Pollenesa til Cap de Formentor

  Denne ruta er nesten legendarisk blant syklister. Den strekker seg langs hele øyas lengste halvøy i nord. Naturen alene er noe av Mallorcas mest spektakulære.

  Den første delen innebærer flere bratte svinger opp til Es Colomer utsiktspunkt, et sted hvor mange tar seg en pust i bakken. Ruta tar deg videre gjennom pinjeskog og opp og ned og opp igjen, før du ender ved Formentor fyrtårn med sin panorama sjøutsikt. Rundturen er på 37 km så en kjapp tur innom fantastiske Formentor strand anbefales!

  Pitstop:Es Colomer parkeringsplass ligger en liten, hyggelig kiosk med noe kaldt å drikke, men de fleste holder ut til siste slutt. Cafeteria Far Formentor ligger rett ved siden av Fyrtårnet.

  Hotell: Port de Pollensa har flere alternativ til overnatting. Hotel Illa d’Or er kjent som det stiligste, tilbyr flotte sykkelfasiliteter og ligger nært starten av sykkelruta.

 • Fra Andratx til Pollensa

  Sykkelveteraner kaller dette den ultimate ruta på Mallorca. På 115 km og med en stigning på 2500 meter kan man trygt si at den er ikke for sarte sjeler. Ruta dekker omtrent hele den majestetiske Tramuntana fjellkjeden og smykkes med glitrende sjø, bratte daler og dype klipper. Den tar også for seg deler av Mallorca 312 ruta - en 312 km lang runde rundt øya som er setting for Mallorcas største sykkelløp.

  Pitstop: Landsbyen Banyalbufar er et fint sted å ta en pause, og den tilbyr spektakulær utsikt over kysten. Can Paco restaurant er spesielt sykkelvennlig.

  Hotell: Sjansen er stor for at musklene trenger litt ekstra kjærlighet etter denne turen. Da er det få steder som kan måle seg meg Son Brull hotel og spa. Dette vakre hotellet er et tidligere kloster i utkanten av Pollensa. De tilbyr en topp spa og rom med dype badekar.

 • Formentor fyrtårn med sin panorama sjøutsikt, Mallorca - Foto: Getty Images

  Formentor fyrtårn med sin panorama sjøutsikt, Mallorca - Foto: Getty Images

Begi deg ut på eget eventyr

Med så god infrastruktur, rikelig med sykkelvennlige hotell og sykkelverksted og butikker spredd over hele øya er det trygt å begi seg ut på egen sykkeltur. Øya er akkurat passe stor til at du aldri er langt unna sivilisasjon. Tre anbefalte sykkelsjapper er Cycling Planet i Alaro, Wheels Sport Road Bike Hire i Port d’Alcudia og Bikehead Road Bike Hire i Palma.

Klar for sykkeltur på Mallorca? Vi hjelper deg på veien!