9 av 10 planlegger Norgesferie i år

9 av 10 planlegger Norgesferie i år

Skal du også reise i Norge i sommer? Ikke vent for lenge med å bestille!

Tenker du å booke hotellrom, feriehus eller hytte i sommer? Det er det fortsatt gode muligheter for - men ikke vent for lenge! I følge Opinion sin koronamonitor for mars 2021, planlegger nemlig 9 av 10 nordmenn å legge sommerferien til hjemlandet også i år.

Førstemann til mølla

– Det kan absolutt være lurt å bestille ferien nå, bekrefter Eirik Norman Martinsen, forretningsutvikler i FINN reise. – Vi har allerede sett at de mest eksklusive hyttene og feriehusene er revet bort for hele skoleferien, forteller han.

Men det er ikke bare «drømmehytter» langs sørlandskysten som begynner å fylles opp for sommeren.

– Mange ønsker å besøke og oppleve samme destinasjonene, og flere av de mest populære stedene melder om fullbooket juli måned. Med fjoråret friskt i minne, er det nok veldig lurt å sette planene og reservere plass allerede nå. Særlig hvis du f.eks tenker deg til sørlandet, Lofoten eller Helgelandskysten. Kapasiteten er ikke like stor over alt. Da er det “førstemann til mølla” som gjelder. Dersom du har mulighet til å legge årets sommerferie utenom fellesferien, får du større frihet og bedre kort på hånden når du skal planlegge feriereisen. Da gjør du samtidig de lokale overnattingsstedene en stor tjeneste.

Romantisk med telt, da! Eller...?

Noen drømmer om telt-sommer. Andre igjen, synes nok bare en natt under duken minner om et mareritt.

– Er du selektiv i hva slags overnatting du ønsker, er det nok særlig greit å komme i gang å bestille oppholdet. Det kan være kjedelig å måtte tilbringe natten i telt eller i bilen hvis du ikke er helt klar for det, smiler Eirik.

– Bilferie uten en klar kjøreplan og ta ting litt som det kommer virker nok appellerende for mange, men da risikerer du også noen bomturer der du ikke får tak over hodet. Det er det nok litt forskjellig hvordan personer og familier håndterer en slik situasjon. Vi vet samtidig at mange foretrekker å overnatte i telt med den fleksibiliteten og unike naturopplevelsen det gir. Vi vil minne om at vi har et godt utvalg telt og annet brukt friluftsutstyr av høy kvalitet til salgs på FINN torget for deg som trenger dette til årets Norgesferie.

  • Eirik N. Martinsen, forretningsutvikler i FINN reise

    Eirik N. Martinsen, forretningsutvikler i FINN reise

Eirik innrømmer at han selv ikke har booket hele ferien enda:

– Nei, men jeg er jo veldig klar over at det er på tide, ler han.

– Den kabalen skal legges så fort som mulig nå. Jeg gleder meg uansett veldig til ferie med familien. I år blir det nok en herlig kombinasjon av htteferie, kjente og kjære familieparker samt noen nye kriker og kroker av landet som vi ikke har fått utforsket enda. En personlig favoritt og hot tips er Foldvik Familiepark i Stavern, en intim og hyggelig park med dyr og aktiviteter, der alt er lagt til rette for at både barn og voksne kan kose seg!

Høres bra ut! God tur, alle sammen 🧳