Norgesferien 2021 - opplev gamlelandet

Norgesferien 2021 - opplev gamlelandet

Jepp! Det blir Norge i år også.

Skulle man ha reist litt i eget land da, tro? Du har tenkt tanken.
Man vet at det er mye fint å se. Men når man har hele verden å velge i, er det fort gjort å sette kursen mot Det Store Utland, med basseng & Bamseklubb og alt annet det har å tilby.

I år som i fjor, er verden litt mer begrenset - dermed bytter vi ut Geneve med Skien, Roma med Ryfylke og Krakow med Kragerø.

Fra Amsterdam til Arendal

Eirik Norman Martinsen jobber som forretningsutvikler i FINN reise. Han forteller om en voldsom økning i interesse for å leie feriehus og hytter i Norge:

– Akkurat nå er etterspørselen større enn noen gang etter å leie hytter i den norske fjellheimen! Vi ser også at mange er i gang med å drømme om sommerferien. Det er sjelden vi ser Arendal og Kristiansand på toppen av søkelistene så tidlig som i januar. Arendal har nok også fått en skikkelig oppsving etter “Mesternes Mester” på NRK1!

Det kan nok stemme. Søk etter “Arendal” på FINN har økt med nesten 300% sammenlignet med samme tid i fjor.

  • Eirik Norman Martinsen i FINN reise forteller om en voldsom økning i interesse for å leie feriehus og hytter i Norge

    Eirik Norman Martinsen i FINN reise forteller om en voldsom økning i interesse for å leie feriehus og hytter i Norge

Feriehus i sus og dus

Fjorårets klare vinner på søkeord-fronten hos oss, var Feriehus - det ser ut til å fortsette også i 2021. Faktisk var 90% av søkene etter feriehus i januar knyttet til Norge som destinasjon! Dermed ser vi også at folk er tidlig ute, så om leie av feriebolig er på planen for sommerferien er det bare å slå til nå, oppfordrer Eirik.

Han har den samme oppfordringen til deg som planlegger å leie ut:

– Mange legger vanligvis ut eiendommene for leie først når det nærmer seg sommerferien, gjerne i mai / juni. Når markedet er så hett som nå, kan det vise seg å være for sent. Folk har allerede booket, og du risikerer å ikke få leid ut boligen i den perioden du så for seg.

Ingenting å vente på, med andre ord.

– Vi ser også at stadig flere oppdager vår digitale leiekontrakt, noe vi er glade for! Faktisk ble det signert dobbelt så mange digitale leiekontrakter på Feriehus og hytter i januar i år sammenlignet med samme periode i fjor. Dette er et trygghetselement for både leietaker og utleier som gjør det enklere å leie ut - kanskje særlig for deg som skal debutere som utleier, sier Eirik.

  • En sommerdag på Senja

    En sommerdag på Senja - Foto: Getty Images

Senja - mer enn utrolig store troll

Nord-Norge er nydelig! Ingen tvil om det.
I fjor sommer la halve vennelista ut fantastiske bilder fra steder som Lofoten. Det skjønner vi godt! Hva med å prøve Senja i år? Norges nest største øy trender som feriemål, og det er ikke uten grunn. Her på Senja finner du bratte fjell som stuper ned i havet, kritthvite korallstrender, nydelige fjorder og et landskap som tar pusten fra deg. Hva venter du på?

“Staycation” - turist i egen by

Etter månedsvis med hjemmekontor, er det nok mange som lengter etter en miljøforandring. Kanskje du ikke trenger å dra så langt for å finne det? Byen man bor i har ofte mer å by på enn det man går rundt og tenker på i det daglige. Planlegg en oppdagelsesreise i områder du ikke kjenner så godt. Eller, hva med en natt på hotell i egen by? Du vil bli overrasket over hvor luksuriøst akkurat det kan føles!

Til syvende og sist, blir ferien det du gjør den til selv. Om du vet å kose deg der du er, er det ikke så nøye om du er i Val-d'Isère eller Valdres!