Slik tjener du penger på å leie ut hytta

Slik tjener du penger på å leie ut hytta

Har du en fritidsbolig som står tom store deler av året? Da bør du lese dette.

Publisert 16. september 2019 kl. 15.54

I Norge finnes det over 430 000 hytter eller fritidsboliger, men mange av disse står ubrukt store deler av året. Det betyr at mange går glipp av muligheten til å tjene penger på å leie ut fritidsbolig. Etterspørselen er nemlig stor blant folk som vil leie hytter. Fra 2015 til 2018 opplevde FINN en vekst på 43 prosent i trafikk og brukere på kategorien feriehus- og hytter til leie.

Dette må du skatte av utleieinntekten

Hvis du leier ut en fritidsbolig i Norge som du selv bruker, kan du leie ut for inntil 10 000 kroner skattefritt. Utover dette må du skatte av 85% av leieinntektene.

Eksempel: Leier du ut hytta for kr 20.000,- mottar du 10.000 skattefritt. For de siste 10 000 kronene blir regnestykket slik: 10.000*85%*22%= 1870,- i skatt.

Eie istedenfor å leie? Se hvilke ferieboliger som er til salgs på FINN akkurat nå!

Bruk skriftlig kontrakt og depositumskonto

Forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand anbefaler at man bruker litt tid på forberedelser før man leier ut, for å sikre et ryddig forhold til leietakerne. Det viktigste utleier bør gjøre er å alltid benytte seg av skriftlig kontrakt og å ta et depositum.

FINN tilbyr gratis digital leiekontrakt

Produktdirektør i FINN Eiendom, Jørgen Hellestveit, anbefaler utleiere å benytte seg av FINNs digitale leiekontrakt. Gratistjenesten er utviklet i samarbeid med Forbrukerrådet, for å gjøre leieprosessen enkel og trygg for både utleiere og leietakere.

Fritidsboliger til salgs ved sjøen

Se flere på FINN.no