Leie bobil i sommer? Sjekk dette først!

Leie bobil i sommer? Sjekk dette først!

Har du lite erfaring med bobil, er dette lurt å tenke på før du gjør valget ditt.

Sommeren kommer snart og bobil er et godt alternativ til årets Norgesferie. Hvis du ikke har erfaring med bobil, er det en del ting du må tenke over og sjekke før du tar et valg.

Dette er lurt å tenke på som førstegangs bobilist:

 1. Behov

  Tenk over hvilket behov du har utifra hvor mange dere er, hvor lenge dere skal være borte og hvor mye ting du skal ha med. Tenk over hvilke fasiliteter dere trenger og hvor mye lagringsplass dere trenger.

 2. Sikkerhetsbelter påbudt

  Det er påbudt at alle passasjerer skal ha sitteplass med sikkerhetsbelte. I noen eldre bobiler er det for eksempel fem sengeplasser, men kun fire sitteplasser. Les annonsen nøye!

 3. Førerkort

  Sjekk hvilket førerkort du har, dette avgjør hvilken type bobil du kan kjøre. Førerkort klasse B gir deg rett til å kjøre motorvogn med en samlet vekt på maks 3500 kg. Hovedvekten av bobilene du kan leie på FINN er innenfor denne vekten. Dersom du ønsker en stor bobil som er inntil 7500 kg, må da ha førerkort klasse C1.

 4. Ha en plan

  Planlegg reisen. Det er mange bobiler på veiene på sommeren og du må planlegge hvor du skal parkere, hvor du skal tømme do og fylle på vann. Det er også en del veier i Norge som ikke er tilpasset en veldig stor bobil

 5. Funksjoner

  Sørg for å få en grundig gjennomgang av hvordan bobilen fungerer og lær deg bruk av for eksempel propan, vann, toalett og kontrollpanel. Et godt tips er å ta en video av gjennomgangen!

 6. Utstyr

  Sjekk hva slags utstyr som følger med bobilen, er det markise, er det campingsett, er det tilhørende fortelt? Skal du for eksempel ha med sykler må det være opplegg for dette.

 7. Dyr

  Hvis du skal ha med hund, sjekk med utleier om det er lov.

 8. Kontrakt

  Skriv en kontrakt med utleier og sjekk hva den inneholder med tanke på om du som leietaker ødelegger noe, kolliderer eller skader bilen på noen måte. Hvilken forsikring finnes på bilen og hvilken forsikring har du? Det kan også være lurt å ta bilder av bilen både utvendig og innvendig før avreise.

Men du - husk å kose deg på din første bobilferie også, da!
Dette blir gøy 🏞️