Opplev Svalbard

Opplev hundekjøring og snøscootersafari på Svalbard

Det finnes både fartsfylte og fredelige måter å oppleve den vakre og endeløse arktiske naturen på Svalbard. Her får du FINN reises tips til hundekjøring og snøscootersafari på Svalbard.

Hundekjøring på Svalbard

Uansett årstid kan du få oppleve å kjøre hundeslede på Svalbard. På vinteren kjører du slede på snø, mens på sommeren går turen på hjul. Hundekjøring og huskysafari i et arktisk landskap er både vakkert og fredelig. En uforglemmelig opplevelse for alle!

Eneste kravet til hundekjøring, er at du må være glad i hunder. Du kommer tett på, og blir mest sannsynlig god venn med de firbeinte. Turen går i et behagelig tempo både dag og natt, så du kan beundre den hvitkledde, arktiske ørkenen.

Få en unik opplevelse med hundespann under månelyset, på nordlyssafari eller i strålende solskinn. Du kan velge om du ønsker en halvdagstur eller heldagstur. Er du skikkelig eventyrlysten kan du bli med på ekspedisjon over flere dager. Mulighetene er mange for hundekjøring i den ville og vakre naturen på Svalbard.

 • Polarreven er et vanlig syn på Svalbard -
Foto: Getty Images

  Polarreven er et vanlig syn på Svalbard - Foto: Getty Images

Snøscootersafari på Svalbard

Er det noe du må gjøre når du besøker Svalbard, er det å kjøre snøscooter. På Svalbard kjører alle snøscooter, så det er nesten obligatorisk.

På vinteren er hele det arktiske landskapet dekket med snø, så det finnes ingen bedre måte å ferdes rundt på. Det finnes mange muligheter for snøscootersafari på Svalbard, enten du ønsker korte eller lengre turer.

Bli med på snøscootertur gjennom storslått natur til østkysten, beundre isfjell som er fryst fast i havisen, oppdag gamle fangsthytter, brefronter og et arktisk og spennende dyreliv. Om du ønsker en kort tur kan du bli med til en vakker isgrotte utenfor Longyearbyen, eller kanskje en lenger tur til de russiske byene Barentsburg og Pyramiden?

I mørketiden kan du dra på nordlysjakt med snøscooter, og på sommeren kan du oppleve midnattssolen mens du kjører over de snøkledde viddene. Du er garantert en fantastisk opplevelse på snøscootersafari på Svalbard – uansett årstid!

 • Hundekjøring på Svalbard -
Foto: Getty Images

  Hundekjøring på Svalbard - Foto: Getty Images

Været på Svalbard de neste 7 dagene

 • Torsdag -11°
 • Fredag -12°
 • Lørdag -11°
 • Søndag -5°
 • Mandag -5°
 • Tirsdag -12°
 • Onsdag -12°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.