Hundekjøring - opplev husky safari Kirkenes

Hundekjøring - opplev husky safari Kirkenes

Vintrene i Øst-Finnmark er snørike og kalde, noe som er optimalt for hundekjøring. Her får du FINN reises tips til husky safari i Kirkenes.

Er du glad i hunder, er dette en opplevelse for deg. Det vil gro frem sterke bånd mellom hund og menneske på husky safari. Du vil samarbeide nært med dine firbeinte kamerater, og dere vil sannsynligvis bli gode venner.

Husky safari

Så lenge du oppfyller kravet om å like hunder, så er det ikke nødvendig med tidligere erfaring fra hundekjøring. Om du er godt nok trent til å sykle og stå på ski, kan du delta på sledetur med hunder.

De fleste turer som arrangeres i Kirkenes lar deg kjøre eget hundespann. Du vil få innføring i hvordan du tar på sele på huskyene og hvordan å manøvrere sleden. Noe fysisk styrke er nødvendig for å kunne håndtere sleden og hundene, men dere er to i sleden som kan bytte på underveis.

Hundekjøring i Kirkenes

Det tilbys mange forskjellige hundeturer i Kirkenes, og alle lar deg komme tett på hundene og det arktiske landskapet. Det er viktig å ha på varme klær for å overleve den snørike, kalde vinteren i nord. Mange av turoperatørene inkluderer dette i prisen for turen.

På hundesledetur dypt inn i det nordlige fjellandskapet passerer du frosne innsjøer og elver, og kommer langt inn i øde villmarksområder. Her kan du puste inn den friske fjelluften, og se spor av elg, hjort og kanskje til og med gaupe og jerv i snøen. Det er lett å bli trollbundet av de naturskjønne omgivelsene og det spesielle lyset som gjør det både spennende og beroligende på samme tid.

Du kan velge å bli med hundeturer på kun noen timer, med overnatting eller på større ekspedisjoner på grensen til Russland. Det er også en flott opplevelse å dra på nordlysjakt med firbeinte kamerater som kjenner de langstrakte, øde naturområdene. Det er flere stopp underveis så du kan ta bilder og jakte på nordlyset.

Les også:

Tips: Vær tidlig ute med å bestille leiebil, det finnes ikke ubegrenset tilgang på leiebiler.

  • Klar for hundekjøring i Kirkenes -
Foto: Getty Images

    Klar for hundekjøring i Kirkenes - Foto: Getty Images

Været i Kirkenes de neste 7 dagene

  • Onsdag
  • Torsdag
  • Fredag
  • Lørdag
  • Søndag
  • Mandag
  • Tirsdag

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.