Opplev polarsommeren på Svalbard

Opplev polarsommeren på Svalbard

Opplev den fantastiske naturen og dyrelivet i polarsommeren på Svalbard. Her får du FINN reises tips til sommeropplevelser på Svalbard.

Polarsommeren starter fra begynnelsen av mai og varer ut til september. Midnattsolen dominerer på himmelen helt til slutten av august, noe som betyr at lyset gir deg ingen indikator på hvilken tid av døgnet det er. Det er lett å bli døgnvill, men det er gode muligheter for å oppleve den fantastiske naturen døgnet rundt!

Polarsommeren er en populær tid å besøke Svalbard, så vær tidlig ute med å bestille overnatting og aktiviteter.

 • Reinsdyr utenfor Longyearbyen på Svalbard - Foto: Getty Images

  Reinsdyr utenfor Longyearbyen på Svalbard - Foto: Getty Images

 • Fascinerende dyreliv

  På sommeren kan du oppleve andre dyr enn de vanlige vinterdyrene på Svalbard, som isbjørn og polarrev. Svalbard invaderes av trekkfugler fordi havområdene rundt øygruppen er svært næringsrike og byr på overflod av mat. Det samme gjelder hvalross, sel og hval som trekker inn i fjordene på Svalbard, på grunn av det store matfatet rundt iskanten.

  Populære sommeropplevelser på Svalbard er blant annet hvalross-safari. Se den massive hvalrossen (opptil 1700 kilo) ligge i flokker, henslengt på strendene i polarsommeren. Det tilbys dagsturer i båt fra Longyearbyen gjennom hele sommeren, og hvalrossene blir liggende helt til august. Noen ganger kommer de svømmende helt inntil båten.

  Det er også populært å besøke en av de livlige fuglefjellene på Svalbard. Bli med i båt til de bratte fjellene og opplev titusener av fugler i polarsommeren. Alkekongens strabisøse hopping fra reiret og ut i havet er kanskje et av høydepunktene du kan se på Svalbard på sommerstid.

 • Både hvalross og isbjørn kan oppleves på Svalbard - Foto: Getty Images

  Både hvalross og isbjørn kan oppleves på Svalbard - Foto: Getty Images

 • Friluftsaktiviteter i polarsommeren

  Fotturer eller brevandring på Svalbard er spesielt fint å oppleve på sommeren når midnattssola gjør at dagen aldri tar slutt. Vandre i endeløs villmark, storslått utsikt og 4000 år gammel is. For å få en trygg og sikker opplevelse bør du bestille en tur med en lokal guide som kjenner områdene og vet hvor det er best å ferdes.

  Padle i kajakk rundt brefronter omringet av flytende blå isfjell er en ubeskrivelig opplevelse for deg som vil kjenne på den deilige arktiske stillheten. Du kan ofte oppleve dyreliv langs sjøkanten, så du bør ikke legge kameraet igjen hjemme.

 • Tundraen på Svalbard -
Foto: Getty Images

  Tundraen på Svalbard - Foto: Getty Images

 • Andre ting å gjøre

  Det er enkelt og populært å besøke den russiske bosetningen i Barentsburg, og “spøkelsesbyen” Pyramiden i polarsommeren. Hundekjøring, scooterturer og andre guidede turer i og rundt Longyearbyen er også en attraksjon som mange benytter seg av hele året!

  På sommeren går det daglige turer med båt fra Longyearbyen til Isfjord Radio. Det er et hotell og en gourmetrestaurant som ligger helt vest i Isfjorden. Her har de høyt fokus på kvalitet og komfort, og det er populært å besøke på sommeren på Svalbard.

Været på Svalbard de neste 7 dagene

 • Søndag -21°
 • Mandag -20°
 • Tirsdag -19°
 • Onsdag -20°
 • Torsdag -20°
 • Fredag -19°
 • Lørdag -17°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.