Hundekjøring i Alta - opplev husky safari

Hundekjøring i Alta - opplev husky safari

Hundekjøring er en svært populær aktivitet i Alta. Her får du FINN reises tips til husky safari i Alta.

Alle hundeelskere vil elske husky safari gjennom den hvite villmarken i Alta. Her får du føle på det sterke båndet som kan knyttes mellom hund og menneske. Du vil få sjansen til å mate og passe på hundene selv, og bli godt kjent med våre firbeinte venner.

Kart over Finnmark og traseen til Finnmarksløpet

 • Hundekjøring i Alta

  Hundekjøring er svært populært, og det er mange arrangører i Alta-området. Finnmarksløpet er verdens nest lengste hundeløp, og løpet starter og slutter i Alta. Dette er en av vinterens største begivenheter, og flere av hundene som deltar i løpet får du møte på de ulike hundegårdene i området. Finnmarksløpet har start og mål i Alta.

  De fleste leverandørene av hundekjøring i Nord-Norge er små familiebedrifter, og det er tilfelle også i Alta. Det gjør det mulig å skreddersy turer etter ditt behov og ønske. Du vil få ulike perspektiv på hundekjøring, forskjellige historier fra løp og innblikk i traseene der de trener hundene til Finnmarksløpet og andre løp. Det er også flere leverandører som kombinerer hundekjøring med nordlyssafari.

  Hundekjøring nær Karasjok i Finnmark - Foto: Getty Images
 • Husky safari

  Den mest brukte hunden i hundekjøring er Alaska husky. Det er en blanding av forskjellige typer nordlige raser, og regnes ikke som en ren rase. Hunderasen husky er sterke hunder, og de er lykkeligst når arbeidet er hardt og temperaturen er lav. De elsker å løpe i høy fart med slede gjennom det snøkledde landskapet. Det gjør de til en perfekt ledsager når du styrer sleden gjennom den ville naturen i Alta.

  På husky safari er dere to stykker på en slede, og dere kan bytte på hvem som styrer. Det tilbys både dagsturer og turer på flere dager hvor du kan få styre ditt eget hundespann. Når du kjenner den friske, kalde vinden i ansiktet, får du en smakebit på hvordan livet var i gamle dager. Da var hundekjøring en mye mer vanlig transportform.

 • Hundekjøring på sommeren

  Ikke bekymre deg om du ikke har anledning til å besøke Nord-Norge på vinteren. Flere av hundegårdene tilbyr også hundekjøring om sommeren, og hundene står like ivrige og klare for å bli venner med deg og vise deg de naturskjønne omgivelsene.

Været i Alta de neste 7 dagene

 • Mandag -4°
 • Tirsdag -10°
 • Onsdag -9°
 • Torsdag -5°
 • Fredag -4°
 • Lørdag -5°
 • Søndag -3°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.

Verdt å vite: Vær tidlig ute med å bestille leiebil, det finnes ikke ubegrenset tilgang på leiebiler.