Tips til skiferie i Vesterålen

Tips til skiferie i Vesterålen

Opplev skikjøring med fantastisk utsikt over fjell og hav i Vesterålen. Du har mulighet til å finne uberørt områder, selv mange dager etter siste snøfall. Her får du FINN reises tips til Norgesferie på ski i Vesterålen.

Sesongen for skikjøring og toppturer starter vanligvis i desember og varer helt til mai. Noen ganger starter det så tidlig som i oktober, og kan vare helt til juni om vær og snøfall tillater det. Den beste og mest snøsikre tiden er likevel februar, mars og april. Da har dagene blitt lengre igjen og lyset blir ingen begrensing. Temperaturen holder seg normalt under null, slik at snøen er utmerket for løssnøkjøring. I april og mai er det gode muligheter for kveldsturer og kjøring i midnattssola!

 • Topptur og off-piste

  Topptur på ski i Vesterålen - Foto: Sophie Stevens / Visitnorway.com

  Er du ihuga randonee-, telemark- eller snowboard-kjører vil du se muligheter for nedfart i fjellene hvor enn du snur deg i Vesterålen. Her er det gode muligheter for både eksperten og nybegynneren. Løssnøkjøring og off-piste i Vesterålen byr på fantastiske opplevelser uansett nivå. Men husk grunnregelen; snakk med lokale og be om tips og råd før du trøkker til topps og setter utfor.

  Godfjorden, Kjerringnesdalen og Vesterålens del av Austvågøya er områder som er verdt å nevne for toppturentusiaster. Møysalområdet, Reinspelen og Stortinden er for de som takler mer utfordrende alpine områder. Langøya og Hadseløya kan by på mer skjulte perler, med litt lavere, men dramatiske fjell. Det er også muligheter for skogskjøring i regionen.

 • Langrenn og alpint i Vesterålen

  På topptur i Vesterålen - Foto: Tove Kockum / Visitnorway.com

  I Vesterålen finnes det en rekke preparerte løyper for langrenn og turgåing gjennom hele sesongen. De lengste løypene er lyssatt, og de finner du på Hadseløya, på Åse, Andøya og i Sortlandsmarka.

  Sortlandsmarka byr på løyper kun et steinkast fra Sortland sentrum. Her finner du både strake lysløyper og kupert terreng med god utsikt over by, hav og fjell mot Lofoten. Disse egner seg for hele familien.

  I tillegg har Sortland alpinanlegg for deg som liker å stå alpint. Ånstadblåheia skitrekk er det eneste alpinanlegget i Vesterålen, og ligger på sørsiden av Ånstadblåheia (503 moh). Anlegget har en heis og tre løyper, hvor hovedtrasèen er 1080 meter lang med en helling på ca 30 grader.

Været i Vesterålen de neste 7 dagene

 • Søndag -0°
 • Mandag -2°
 • Tirsdag -6°
 • Onsdag -2°
 • Torsdag
 • Fredag
 • Lørdag

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.