Opplev krabbesafari i Kirkenes, Finnmark

Opplev krabbesafari i Kirkenes

Dramatisk krigshistorie, kongekrabber og snøhotell er blant severdighetene i Kirkenes og Øst-Finnmark. Her får du FINN reises tips til kongekrabbesafari i Kirkenes.

Publisert 17. desember 2019 kl. 11.19

Kongekrabbebyen

Kirkenes er en av de viktigste havnene for høsting av kongekrabber i Barentshavet. En stor del av den vest-russiske kongekrabbe-flåten ligger i Kirkenes. Kongekrabber som ender i Bugøynes, ca. 100 km vest for Kirkenes eksporteres levende til restauranter rundt i hele verden.

Den viktigste og største arten av kongekrabbe høstes i Norge, og er den røde kongekrabben (Paralithodes camtschaticus). De siste årene har det også vært et stort fiske av snekrabber i Nord-Barentshavet.

Kongekrabben kan vokse til et beinspenn på 1,8 m og veie opp til 12 kg. Hannkrabbene blir betydlig større enn hunnkrabbene, og i Norge er det kun tillate å høste hannkrabber over en viss størrelse. Du finner vanligvis krabber på en dybde på mer enn 200 meter, og kongekrabben i Kirkenes høstes hovedsakelig med teiner.

Kongekrabbesafari

Kongekrabbesafari tilbys året rundt i Kirkenes og er svært populært. Om sommeren kan du bli med ut på sjøen med båt, og om vinteren kan du fiske krabber gjennom et hull i fjordisen.

Kongekrabbe er så tilgjengelig i Kirkenes at det er vanlig å få det servert på flere restauranter året rundt. De fleste organiserte kongekrabbesafariene inkluderer et krabbemåltid basert på dagens fangst.

På sommeren kan du få en unik opplevelse i båt opp Pasvikelva mot den russiske grensen, Boris Gleb, som er selve ikonet i norsk-russisk grensehistorie. Her kan du bli med å fange kongekrabber med teiner og nyte den ferske fangsten omkranset av vakker natur og et unikt plante-, fugle- og dyreliv.

Snowhotel Kirkenes kan du booke den ultimate kongekrabbesafari uansett årstid. Du blir fraktet på snøscooter og slede ut på fjordisen, hvor du får hjelpe til å dra opp krabbeteinene og holde dagens fangst. Etterpå får du servert kongekrabben i en rustikk restaurant ved fjorden på nordnorsk vis – fersk og dampet. Turen inkluderer varme klær.

Les også:

Verdt å vite: Bestill leiebil tidlig, det finnes ikke ubegrenset tilgang på leiebiler.

Været i Kirkenes de neste 7 dagene

  • Torsdag -3°
  • Fredag
  • Lørdag
  • Søndag
  • Mandag
  • Tirsdag
  • Onsdag

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.