Opplev nordlyset i Kirkenes, Finnmark

Opplev nordlyset i Kirkenes

Bli med på polareventyr på russergrensen og opplev det spektakulære lysshowet folk fra hele verden kommer til Norge for å se. Her får du FINN reises tips til nordlysaktiviteter i Kirkenes, Finnmark.

Den lille byen Kirkenes ligger nær grensen til Russland i nord, og regnes som Barentsregionens hovedstad. Her er det et innlandsklima som gir lite nedbør og mye klarvær. Sjansen er derfor ekstra stor for å oppleve nordlyset i Kirkenes.

Hva er Aurora Borealis?

Nordlys, eller Aurora Borealis, er enkelt forklart på et grunnleggende nivå; et lysfenomen som oppstår når elektriske partikler fra sola kolliderer med jordens atmosfære. Lysene kommer om kvelden eller om natten når himmelen er mørk. Du kan tenke på det som en himmelsk ballett av lys som danser over nattehimmelen. Fargetonene er lysende grønne, med innslag av rosa i kantene og med en dyp lilla kjerne

Jakten på nordlyset

For å øke sjansen og få et glimt av det magiske lysshowet, anbefales det å bli med på nordlyssafari. Det er en lang sesong for nordlys i Øst-Finnmark, allerede fra september og helt til mars er det mulig å observere nordlys her.

Turene arrangeres langt vekk fra tettbebyggelse og kunstig lys, slik at nordlyset blir enda vakrere og enklere å oppdage. Det er ingen nordlys-garanti når du blir med på nordlyssafari, men du vil uansett få en flott opplevelse i et arktisk vinterlandskap.

Nordlysturer i Kirkenes

Det tilbys et stort utvalg nordlysaktiviteter i Kirkenes, hvor alle foregår på ettermiddagen og kvelden. En populær jakt på nordlyset er blant annet hundekjøring i naturskjønne Pasvikdalen. Maks 8 personer på denne turen.

En annen favoritt om du er glad i hunder, er nordlystur og husky safari i arktisk landskap. Du får opplæring i å håndtere hundene og sleden, og kan legge ut på nordlysjakt sammen med en guide.

Liker du enda mer fart og spenning, bør du bli med på nordlyssafari på snøscooter. Du blir utstyrt med varme klær og opplæring, og dere kan være to personer på snøscooteren.

God nordlysjakt!

Les også:

Tips: Vær tidlig ute med å bestille leiebil, det finnes ikke ubegrenset tilgang på leiebiler.

  • Bilde av nordlys over Kirkenes by

    Nordlys og Kirkenes by - Foto: Getty Images

Været i Kirkenes de neste 7 dagene

  • Onsdag -7°
  • Torsdag -7°
  • Fredag -5°
  • Lørdag -11°
  • Søndag -20°
  • Mandag -6°
  • Tirsdag -4°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.