Gjøvik - 5 ting å gjøre og oppleve i Mjøsbyen

Gjøvik - 5 ting å gjøre og oppleve i Mjøsbyen

Gjøvik er den nest største av Mjøsbyene, og har et mangfold av aktiviteter for både store og små. Her er FINN Reise sine tips til ting å oppleve.

Publisert 4. juli 2019 kl. 9.43

Gjøvik kalles “Den hvite by” og er DS Skibladners hjemmehavn. Byen ligger på vestsiden av Mjøsa, og grenser mot Lillehammer i nord. Byen var én av vertsbyene under OL i 1994. Helt siden 1861 har Gjøvik hatt bystatus, men du er først og fremst på landet når du er her. Med grønne skoger og blomstereng, store jorder og vakre Mjøsa, finner du lett roen her og kan nyte både late dager på ett av Norges flotteste SPA-anlegg, eller aktive dager på for eksempel Vitensenteret eller i klatrepark. På Gjøvik kan du gjøre akkurat som du vil.

Aktiv i Gjøvik

I Gjøvik Klatrepark kan du ha en aktiv familiedag, de fem løypene er tilpasset de ulike komfortsonene enten du trives best langs bakken eller oppe i høyden. Klatreparken har også en egen barneløype, hvor de aller yngste kan boltre seg trygt og sikkert. Er du ute etter å utfordre deg selv og vil ha et aldri så lite adrenalinkick, kan du prøve zip-linen på 240 meter og oppleve fart, spenning og fantastisk utsikt. Alle mellom 3 og 100 år er velkomne til å klatre i trærne i Gjøvik Klatrepark. Gjøviks badeperle #1 heter Fastland friluftsbad og ligger rett utenfor Gjøvik sentrum. Her finner du stupetårn, sandvolleyballbane, barnebasseng, handicaprampe, griller, lekeplass, gatekjøkken, gode parkeringsmuligheter og skatebordrampe, sittegrupper, toalett, og tennisbaner. Parken er gratis, åpen for alle. Har du behov for å kaste alle klærne, er Fristranda Glomstadbukta stedet for deg. Ellers kan Rambekkvika og Bråstad tilby sandstrender langs Mjøsa, og på Glæstadtjernet bader du fra brygge.

Norges beste SPA-anlegg?

Av og til vil man bare ha det godt, veldig godt. Midt i sentrum finner du ett av landets beste SPA-anlegg på over tusen kvadratmeter. På Quality Hotel Strand kan du boltre deg i blant annet et eget lounge-område, ta kurbad som tyrkisk hamam og finsk sauna, boblebad, kaldkulp, steam-badstue, blå lagune og tropedusj i tillegg til å nyte eksklusive SPA-behandlinger. Her kan du virkelig puste ut i en travel hverdag.

Fjellhallen - Gjøviks storstue midt i sentrum

Besøk verdens største publikumshall 120 meter inn i Hovdetoppen, midt i sentrum. Fjellhallen ble bygget til OL i 1994, og er verdens største publikumshall. Her finner du en av landets tøffeste klatrevegger, og Norges største utstilling av helleristninger. Opprinnelig var dette en publikumshall til OL i ishockey. I dag er den åpen for publikum som enten vil klatre i klatreveggen, leie skøyter og prøve den olympiske isen (vinterstid). Fjellhallen har satt Gjøvik på kartet som en av Europas hockey-destinasjoner, og har blitt en global attraksjon både for fagfolk og turister.

Vitensenteret Innlandet: På Gjøvik spirer fremtiden

I hjertet av Gjøvik spirer fremtiden i et senter spekket med aktiviteter og eksperimenter i naturvitenskap, teknologi og matematikk for både store og små. Senteret har flere interaktive utstillinger, og du kan blant annet teste reaksjonsevnen din, gå i musikktrapp eller styre en kule med tankens kraft. Dette er virkelig ikke bare for barn, så ta med hele familien på en litt annerledes utstilling og lær deg nye ting.

Gårdsferie versus camping på Gjøvik

Senk skuldrene og bo i landlige omgivelser i vakre kulturlandskap på en av de mange gårdene rundt Gjøvik. Her kan du nyte deilig, lokal mat laget av hyggelig vertskap i et område som også kalles Norges Toscana. Du bor i flotte, tradisjonsrike og historiske omgivelser, noen av gårdene har sine røtter helt tilbake til 1300-tallet. På gårdsferie får du minnerike opplevelser og rekreasjon.

Reiser du på budsjett er camping en rimelig og hyggelig form for ferie. Snaue fire kilometer fra Gjøvik sentrum finner du Gjøvik Campingsenter, så og si rett på stranden ved Mjøsa i Bråstadvika. Gjøvik Vandrerhjem Hovdetun er et flott vandrerhjem rett utenfor sentrum. Dette er også er et godt alternativ når vil bruke pengene på opplevelser istedenfor overnatting.

Les også:

Været i Gjøvik de neste 7 dager

  • Lørdag 11°
  • Søndag 12°
  • Mandag
  • Tirsdag 12°
  • Onsdag 14°
  • Torsdag 11°
  • Fredag 11°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.