Fotballtur til Madrid - tips til de beste fotballopplevelsene

Fotballtur til Madrid - tips til de beste fotballopplevelsene

Madrid er et paradis for enhver fotballentusiast og i denne artikkelen får du FINN Reises tips til de beste stedene å se fotball i den spennende storbyen.

Publisert 5. september 2019 kl. 16.22

Madrid har hele tre fotballag og to av de gjør det nokså bra i alle de store ligaene i og utenfor Spania. La liga sesongen starter i august og varer helt til mai, så du burde ha mange sjanser til å få med deg en kamp eller to når du er på besøk i Madrid.

Estadio Santiago Bernabéu

Estadio Santiago Bernabéu, også kjent som Bernabéu, er hjemmet til et av verdens største fotballag, nemlig Real Madrid. Stadion rommer imponerende 81,044 tilskuere! Over lang tid har filosofien til Real Madrid vært å kjøpe de beste og dyreste spillerne i verden, så stadion har vært vitne til en rekke legender kjempe seg til suksess, sesong etter sesong. De er tross alt det eneste laget som har vunnet UEFA Champions League tre ganger på rad.

Er du en skikkelig blodfan bør en kamp her være et must, og fans får også sjansen til en stadium tour, som har rykte på seg for å være en av de beste du finner. Du får ikke bare ut på den giganstiske gressbanen, men også sitte på innbytterplassene, besøke garderobene og vitne lagets gigantiske trofésamling! Dette er en opplevelse enhver Real Madrid fan bør oppleve i hvertfall en gang i livet!

Wanda Metropolitana

Hjemmet til Atletico Madrid, Wanda Metropolitana, er den nyeste stadion i byen, og er derfor også den mest moderne. Kjekt å vite for fans som krever det lille ekstra… Før stadion inviterte til sin første La Liga kamp ble den hovedsaklig brukt til friidrettsarrangementer, men har i dag Atletico som hovedprioritet og store stolthet. Også her på Wanda Metropolitana får du sjansen til en stadium tour hvor du blant annet får besøke lagets utstilling; Shirts and Titles. Trenger vi si mer?

Funfact! Visste du at kongen av Spania er Atletico adrid fan? Han er ofte å se på stadion og var tilstede under lagets første kamp på Wanda Metropolitana i 2017. Kanskje er det kongelige gjester tilstede sammen med deg på kamp!

Campo de Fútbol de Vallecas

For deg som ikke bryr deg så mye om det største og beste, men heller bare er superfan av selve sporten, på utkikk etter en opplevelse litt uten om det vanlige fotballhysteriet. Da kan en tur til Puente de Vallecas være noe for deg. Rayo Vallecano er kanskje i skyggen av sine to nærmeste naboer, men klubben leverer en sjarm som ikke ligner noen annen. Rayo har gjennom årene hoppet opp og ned mellom første og andre divisjon, men de siste årene har legender som både Messi og Ronaldo satt sine spor på den sjarmerende stadion.

Byens fotballkultur

Det er selvfølgelig ikke alle som kan ta seg råd til fotballbilletter til noen av verdens største lag, derfor er det greit å vite at fotballkulturen preger mer enn bare de tre stadione i byen! Fotball er en folkefest i Madrid, og det finnes mer enn irske puber å velge mellom. På Plaza Colón er de kjent for å vise spanske kamper på storskjerm. Det er på samme torg spanjolene har fått oppleve sitt eget landslag vinne troféer. Like i nærheten ligger Avenida de Felipe II som også tilbyr en utendørs “fan sone” hvor du kan nyte atmosfæren av noen av verdens største kamper.

Om du kun er ute etter fotballpuber finner du våre to favoritter her.

The James Joyce Irish Pub Madrid

Plaza de Cibeles finner du det mest tradisjonelle valget for en fotballentusiast, nemlig en irsk pub, i dette tilfellet ved navn The James Joyce. Puben har en god atmosfære og maten er en kombinasjon av de beste både Irland og Spania har å by på. Kampene vises på flere storskjermer i puben med britiske kommentatorer. The James Joyce har ofte live musikk som gjør stemningen ekstra god. Cheers!

Penalti Lounge Bar

Et noe mer “elegant” tilbud, som kan passe fint hvis du drar med deg kjæresten, kan være Penalti Lounge Bar. Baren tilbyr en mer variert meny, både mat og drikke, og er blant annet kjent for forfriskende smoothies. Penalti Lounge Bar tilbyr en helt konge fotballmeny under kamper som består av åpen bar for øl, sangria og alkoholfritt, varierte småretter i form av nachos, quesedillas, kjøttboller, patatas bravas og mer, som alt kommer an på dagen. Menyen lar deg også booke bord og alt for 16€! En unik og noe bedre opplevelse ettersom hva man er på utkikk etter.

Les også:

Været i Madrid de neste 7 dager

  • Lørdag 18°
  • Søndag 18°
  • Mandag 18°
  • Tirsdag 22°
  • Onsdag 24°
  • Torsdag 22°
  • Fredag 23°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.