Kjøpekontrakt bil - slik gjør du det trygt og sikkert

Kjøpekontrakt bil - slik gjør du det trygt og sikkert

Det er faktisk mange som ikke skriver kjøpekontrakt ved kjøp og salg av bil. Det kan bli kostbart å droppe dette, for både kjøper og selger.

Publisert 13. november 2019 kl. 11.59

Selger har opplysningsplikt, og kjøperen har rett til å få vite om vesentlige forhold. Det er vanlig å legge inn forbehold om at bilen selges «som den er», men dette betyr ikke at selger er fritatt alt ansvar. Dersom kjøper oppdager at det er gitt mangelfulle eller uriktige opplysninger, eller om bilen er i betydelig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å forvente, kan selger bli holdt ansvarlig.

Innholdet i kjøpekontrakt for bil

Dette er de viktigste punktene som må inngå i en kjøpekontrakt for bil. Ved nøye utfylling av disse punktene i en kontrakt, vil både kjøper og selger være tryggere på å ha gjennomført en god handel.

Forbrukerrådet anbefaler at kjøpekontrakt for bil fylles ut elektronisk av partene i fellesskap. Her finner du FINN sin egen digitale kjøpekontrakt.

Les mer om:

Sjekkliste til kjøpekontrakt for bil

Finansieringshjelp ved kjøp av bil

Før du kommer så langt at du skal skrive en kjøpekontrakt for bil, må du undersøke hvordan du skal finansiere kjøpet. Dersom du ikke har oppsparte midler som dekker prisen, kan du via FINN få tilbud om billån fra flere aktører – slik at du kan velge det tilbudet som passer deg best.

Et annet alternativ som kan hjelpe deg er å refinansiere kredittkort eller forbrukslån. Dette kan gi deg lavere rente enn du har i dag, eller lenger nedbetalingstid og dermed lavere månedsutgifter.