Slik kan du få et gunstig båtlån

Slik kan du få et gunstig båtlån

Ingenting er som livet på vannet, enten du bor ved kysten eller inne i landet. Mange av oss drømmer derfor om den friheten en egen båt innebærer. Noen tror det er uoppnåelig fordi de ikke har økonomi til å ta opp et eget båtlån. Men det er andre veier til målet.

Nordmenn er et båtfolk, og mange av oss drømmer derfor om den friheten en egen båt innebærer. Noen tror det er uoppnåelig fordi de ikke ønsker - eller har økonomi til - å ta opp et eget båtlån. Men det er andre veier til målet, som faktisk fort kan være rimeligere for deg også.

Båtlån gjennom refinansiering

  • Du kan nemlig refinansiere boliglånet ditt for å få de ekstra pengene du trenger til å kjøpe båt.
  • Fordelen med å refinansiere boliglånet i stedet for å ta opp et eget båtlån, er at du ofte kan få bedre betingelser enn på andre lån. Et forbrukslån vil for eksempel ha langt høyere rente.
  • Samtidig er det lettere å holde oversikt over økonomien med et større lån i stedet for flere små.
  • Spesielt hvis verdien på boligen har økt, kan du få bedre premisser enn du har i dag - eller du kan sjekke om andre banker kan gi deg et gunstigere tilbud.

Penger til sparing?

Det er viktig å undersøke hvor mye gjeld du har i dag, og hvor mye du bruker på å betjene det i måneden. Deretter må du vurdere dette opp mot hvor mye du faktisk kan tenke deg å betale - slik at du kan opprettholde den levestandarden du ønsker. I beste fall blir tilbudet så godt at du faktisk betaler mindre i måneden. Da får du et bedre handlingsrom, og disse pengene kan du bruke til sparing, oppussing eller båt.

Dersom du ikke ønsker å refinansiere boliglånet, kan du bruke båtlånskalkulatoren til FINN og sammenligne ulike banker og velge det beste tilbudet blant disse.

Les mer om: