Har du den billigste og beste bilforsikringen?

Har du den billigste og beste bilforsikringen?

Mange er uvitende om at de betaler for mye for en bilforsikring, og det er jo egentlig ikke så rart. En bilforsikring omfatter mange elementer, og jo bredere dekning du har, jo dyrere blir forsikringen. Men hva består egentlig en bilforsikring av?

Mange er uvitende om at de betaler for mye for en bilforsikring, og det er jo egentlig ikke så rart. Det er ikke alltid lett å vite hva som faktisk lønner seg for din bil og ditt bruk. En bilforsikring omfatter mange elementer, og jo bredere dekning du har, jo dyrere blir en forsikring. Men hva består egentlig en bilforsikring av?

I tillegg til kasko og delkasko må du tenke over om du ønsker fører- og medpassasjer med ulykkesforsikring. Det mange ikke vet er at denne forsikringen faktisk er frivillig og dekker personskade på både fører og passasjer(er). Den gir dermed en ekstra erstatning i tillegg til ansvarsforsikringen ved invaliditet eller død.

Det kan også være nyttig å vite at rettshjelpsforsikring er noe som inngår i alle bilforsikringer. Den innebærer at selskapet dekker utgifter til advokat etc. hvis du som eier eller fører av bilen blir part i en tvist. En redningsforsikring for biler inngår i både kasko og delkasko og gir deg rett til veihjelp som kranbil og transport fra ulykker.

Les mer om:

Hvordan vet du hvilken forsikring du skal velge?

Forbrukerrådet har laget en sjekkliste over ting du bør undersøke før du bestemmer deg for hvilken bilforsikring du har behov:

Vær oppmerksom på at sjåfører mellom 18 og 23 år er statistisk sett mer utsatt for skader enn andre, og betaler derfor en dyrere forsikring enn de bileiere som er litt eldre.