Å disponere bil uten å eie den er en fin måte å ha kontroll på bilutgiftene. Foreløpig er det Volvo, imove og Flexidrive som tilbyr bilabonnement via FINN. Tjenesten inneholder pr. April 2021 hovedsaklig el- og hybridbiler.

Nå kan du gjøre bruktbilkupp på FINN!

Prisene på bruktbil har falt de siste månedene, men nå er markedet på vei til å stabilisere seg. Dersom du vurderer å kjøpe bruktbil, bør du slå til nå.

Etterspørselen etter elbiler er stadig økende, og tre av de fem mest solgte bruktbilene på FINN nå er elbiler. Likevel er diesel- og bensinbiler fortsatt i flertall på norske veier, og de det selges flest av på bruktbilmarkedet, forteller bilekspert i FINN , Terje Dahlgren.

- Med nedgangen i nybilsalget har etterspørselen etter bruktbiler holdt seg høyt, samtidig som prisene har falt på mange av de mest populære modellene. Dersom du er ute etter et godt bruktbilkjøp, så er dette tiden for å handle før prisene stiger igjen, sier Dahlgren.

Les også: Hva slags bruktbil har du råd til?

Mest populære bruktbilkjøp med gode priser

De bruktbilene det selges mest av på FINN er som følger:

Nissan Leaf har etablert seg som den mest ettertraktede brukte elbilen i Norge, med en konkurransedyktig pris på gjennomsnittlig 180 000 kr.

Toyota RAV4 er en pålitelig favoritt blant norske bilkjøpere. Prisen for denne hybridmodellen har vært stabil det siste året, og snittpris på RAV4 ligger på 419 000 kr.

Audi e-tron har vært en dominerende nybil på det norske markedet de siste årene, og det reflekteres nå i antallet tilgjengelige bruktbiler. Med en gjennomsnittspris på 469 000 kr, er dette en prisnedgang på 200 000 kr sammenlignet med samme tidspunkt i fjor.

Volkswagen Golf's elbilvariant er en av de mest populære modellene for øyeblikket, og dens kombinasjon av kvalitet og rimelig pris gjør den til et attraktivt valg for norske bilkjøpere. Gjennomsnittsprisen på en el-Golf er nå 170 000 NOK, men interesserte bør være raske da disse selges fort unna.

Mitsubishi Outlander har også hatt en betydelig popularitet i Norge, og nå er denne modellen også tilgjengelig til en lavere pris. Gjennomsnittsprisen er nå 268 000 kr, og med økende etterspørsel er dette en god mulighet for de som handler raskt.

Les også: Derfor er kjøpekontrakt på bruktbil en veldig god ide

  • FINNs bilekspert Terje Dahlgren tipser om hvilke bruktbiler du kan gjøre et kupp på via markedsplassen nå. Foto: FINN.no

    FINNs bilekspert Terje Dahlgren tipser om hvilke bruktbiler du kan gjøre et kupp på via markedsplassen nå. Foto: FINN.no

Mange rimelige modeller

Nå som norske forbrukere er truffet av inflasjon og høyere priser på renter, forbruksvarer og drivstoff, er det nok mange som ser seg om etter en billigere bil til sitt behov. Av billigere modeller under 50 000 kroner, så er det biler med bensin eller diesel som dominerer bruktbilmarkedet.

Mest solgte biler i Norge under 50 000 kr:

Mest solgte biler i Norge per drivlinje:

- Det er økende interesse for brukte elbiler i de større byene i Norge, mens markedet for dieselbiler er aller størst i Nord-Norge. Volkswagen Golf er en favoritt for norske bruktbilkjpøpere år etter år. Utover dette viser det seg at det er små forskjeller i bilpreferanser rundt om i landet, og vi foretrekker i stor grad de samme bilmerkene og modellene uavhengig av geografisk plassering, forteller Dahlgren.