Elbil, hybrid, bensin eller diesel?

Elbil, hybrid, bensin eller diesel?

Før stod valget først og fremst mellom merke og modell. I dag begynner jakten ofte med å bestemme seg for hva slags drivstoff bilen bruker.

Hva passer best for deg? Vi har sett på noen fordeler og ulemper med de forskjellige drivstoff-typene.

(På dette temaet finnes det helt sikkert lengre lister og flere argumenter både for og i mot - men det er en grei oversikt å begynne med!)

Bensin

Bensin- og dieselbiler er fortsatt mest utbredt i Norge, og det finnes flest bensinbiler.

Dette gjenspeiler seg naturligvis i antall annonser på FINN. Og selv om fossilt brennstoff på lengre sikt må fases ut, finnes det fortsatt fordeler med bensinbiler. De er som regel forholdsvis rimelige, verditapet er mindre, og utvalget er stort.

Diesel

Utvalget av biler med dieselmotor er også stort. Disse er generelt sett sterkere enn bensindrevne varianter. Dieselbiler kan derfor passe for deg som enten trenger større bil, eller kjører mye med tung last. Vi har sett på fordeler og ulemper med diesel.

Hybrid

Hybrid (også kalt Plug in-hybrid) er stadig et populært alternativ. Dette er er biler med både elektrisk motor, og en forbrenningsmotor (bensin eller diesel). Det beste fra to verdener! El-motoren tar seg av bykjøringen, det fossile drivstoffet kicker inn ved lengre reiser, eller når du trenger mer kraft. På lange strekninger med høy fart, kan en hybrid bruker mer bensin enn en moderne forbrenningsmotor. Hybridbil er dermed et mer miljøvennlig alternativ, med lavere utslipp enn tradisjonelle biler, og med mer fleksibilitet enn en ren elbil.

Prismessig havner de gjerne et sted mellom bensin- og elbil. Utvalget på FINN blir større for hvert år, men fortsatt er hybrid den klart minst utbredte varianten.

Elbil

Den mest miljøvennlige måten å kjøre på, er i en elbil. Drivstoff-kostnadene er også betraktelig lavere enn med en fossilbil. Den stillegående motoren gir behagelig kjøring, men noen savner også den vante motorduren, særlig den første tiden. Høy akselerasjon! Det kommer stadig flere av dem til salgs, også i bruktmarkedet. Mange er nok fortsatt litt bekymret på rekkevidden, altså hvor langt bilen går mellom hver lading. Her går utviklingen stadig i riktig retning, men det er ikke helt sikkert alle eldre modeller dekker dine behov. Tenk over hvor langt du pleier å kjøre. Tilgangen på ladere blir stadig bedre, særlig i byene, men dette er ikke ferdig utbygget overalt. Her finnes det også en del forskjellige apper og betalingsverktøy du må sette deg inn i. Ettersom elbiler er relativt nytt i bruktmarkedet, kan det være vrient å forutse hvor mye du får for den når du eventuelt skal selge igjen.

Valget er ditt - vi har utvalget! ✨