Jenter ser ut fra takterrasse

Rekordhøy interesse for boliger på FINN i påsken

Det er knyttet mye spenning til det norske boligmarkedet i disse dager. På FINN fortsetter pilene å peke i riktig retning for boliger til salgs etter en sterk påske. Dette er gode nyheter også for bank- og forsikringstorgene som allerede merker en økende interesse.

Før påske skrev vi at trafikken på FINN eiendom var tilbake til normalt nivå etter en periode med nedgang som følge av koronakrisen. Med påsken tilbakelagt og ferske tall å se på, er vi veldig glade for at boligmarkedet på FINN fortsetter i positiv retning. Faktisk så positiv at enkelte dager har vært årsbeste!

- Onsdag i påskeuken hadde vi over en million besøk på boligannonser i kategorien “Bolig til salgs”, og det er den beste dagen hittil i 2020, forteller Kamilla Wehrmann, forretningsutvikler hos FINN eiendom. - Totalt antall besøk for hele påsken var over åtte millioner og det gir oss en økning på gode 20 prosent fra fjorårets påske.

  • Eiendom trafikk påsken

All time high for Kommer for salg

“Kommer for salg” er en egen annonsetype for prosjekterte boliger. Med denne annonsen kan du markedsføre et prosjekt og samle interessenter i tidligfase. I dag ligger det i overkant av 130 slike annonser på FINN eiendom, og også disse har fått rekordstor interesse i påsken.

- “Kommer for salg” fikk all time high-resultat mandag i påskeuken. Da var det 7100 besøk inne på disse annonsene. Veldig gøy å se så stor interesse, men samtidig også overraskende at vi når rekorden i påskeuken. Det sier jo litt om tiden vi er inne i.

  • Kamilla Wehrmann, forretningsutvikler hos FINN eiendom

    Kamilla Wehrmann, forretningsutvikler hos FINN eiendom

Når det gjelder markedet for fritidsboliger var det en litt annen situasjon i påsken. Det var et lavere antall besøk på Fritidsbolig til salgs i påsken enn i 2019, men tallene er over nivået for 2018. Dette kan naturligvis skyldes hytteforbudet og at mange satt på gjerdet for å se an hvordan situasjonen utartet seg.

- Uken etter påske stabiliserte det seg, og det var like mange besøk på hytteannonser som i fjor. Sannsynligheten for norgesferie til sommeren og oppheving av hytteforbudet fra 20. april, kan gjøre at disse tallene vil fortsette å øke. Det blir spennende å følge med videre.

Spår gode utsikter fremover

Eirik Håstein er produktdirektør for bank- og forsikringstorgene på FINN. Det er naturlig at boligmarkedet på FINN påvirker henvendelser til våre partnere på boliglån og forsikring, og da er det gledelig å se at det stabiliserer seg også her.

- April ser ut til å være en god måned for boliglån, og vi merker den positive utviklingen i boligmarkedet. Klikk til partner i uke 15 og 16, viser at vi nå er oppe igjen på nivå med samme periode i 2019.

  • Eirik Håstein, produktdirektør for BFFT (bank- opg forsikringstorgene) på FINN

    Eirik Håstein, produktdirektør for BFFT (bank- opg forsikringstorgene) på FINN

Totalt for hele FINN eiendom hadde vi 8 prosent flere besøk uken etter påske sammenlignet med fjoråret. Når det gjelder kun Bolig til salgs, var det 9 prosent flere besøk i samme periode, mens for Bolig til leie var det en økning på 11 prosent.

- Foreløpig ligger alt til rette for et fortsatt positivt boligmarked på FINN. Boligkjøperne er aktive, og med store sjanser for norgesferie i sommer for de aller fleste, spår vi at også hyttemarkedet vil ta seg opp i tiden som kommer, avslutter Wehrmann i FINN eiendom.