Tips til mat og drikke i Palermo, Sicilia

Tips til mat og drikke i Palermo, Sicilia

Bli med til byen som har spist gatemat i hundrevis av år, der målet er å tilby flest mulig kalorier til minst mulig penger. Dette er ekte gatematbonanza, så du går aldri sulten hjem i Palermo. Her er FINN Reises tips til mat og drikke i Palermo på Sicilia.

Du hører sjeldent annet enn veltalende ord om det italienske kjøkken. Pasta, pizza, mozzarella og parma. De kjente godsakene vi nordmenn elsker.

Men Italia er mer enn bare pizza og pasta, og hver region er mer enn stolt av sin egen vri på den velkjente maten. Visste du for eksempel at hver region i Italia har sin egen pastatype? For oss er det bare skruer, ringer, ruller osv, men for italienerne sier det noe om hvor i landet pastaen er laget. Og som du kommer til å oppdage, Sicilia er noe eget og spesielt.

 • Utsnittsbilde fra et av fiskemarkedene i Palermo, Sicilia

  Et av fiskemarkedene i Palermo, Sicilia - Foto: Getty Images

Gatemat bonanza

Sicilia har vært invadert av grekerne, romerne, araberne, normannerne og spanjolene helt frem til 1789 da italienerne tok over makten. Dette har resultert i en salig god miks på både innbyggerne og maten de spiser på øya, som ellers er mest kjent for mafia. Og Palermo er spesielt stolt av sin arabiske opprinnelse.

Den går helt tilbake til det 8. århundre og de tre hovedmarkedene i byen Capo, Vucciria og Ballarò minner alle om arabiske souker. Her er det et enormt utvalg av mat og kultur, og de teatralske leverandørene gir markedene i Palermo både særegenhet og underholdning. Men ikke forvent fancy food trucks. Her serveres alt på gateplan fra små boder, men det går ikke utover smakene. Sett tennene i øyas mathistorie “pane ca meusa” som er en oksemiltsandwich, og bedøm selv.

Det er verdt å besøke markedene i Palermo uansett om de kan virke litt skremmende. Om du ikke tør å begi deg ut på en tur alene, er det alltid hjelp å få. Streaty tilbyr guidede turer på markedene med en ekte italiensk matentusiast. Smak på alt av sicilianske godsaker, som du kanskje ellers ikke hadde turt.

Du kan spise og kose deg, mens italienerne tar seg av forhandlingen og underholdningen.

 • Utsnittsbilde av siciliansk spesialitet cannoli med ricotta, Palermo

  Siciliansk spesialitet cannoli med ricotta, Palermo - Foto: Getty Images

Sicilianske spesialiteter

Som alle andre steder i Italia, finner du mange koselige piazzaer rundt om i Palermo, og alle serverer det gode italienske kjøkken.

Øya er så klart kjent for utsøkt sjømat, og du finner som regel alltid fisk, blekksprut og reker på ulike restauranter. En vinner er fisk med kapers på siciliansk vis. Det er obligatorisk å smake på cannoli som er kremfylte terterør, en spesialitet på Sicilia. Nytes til en granita al caffe con panna på et gatehjørnet mens du observerer livet i den sicilianske hovedstaden.

Været i Palermo de neste 7 dagene

 • Mandag 16°
 • Tirsdag 14°
 • Onsdag 15°
 • Torsdag 15°
 • Fredag 16°
 • Lørdag 16°
 • Søndag 15°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.