Manchester med barn - 5 tips til ting å gjøre

Manchester med barn - 5 tips til ting å gjøre

Sammenlignet med London, eller andre europeiske storbyer, høres kanskje ikke Manchester spennende ut for barn. Her gir vi deg fem tips til hva du kan gjøre sammen med ungene i Manchester, for byen skuffer hverken store eller små.

For nordmenn er Manchester utvilsomt best kjent for fotball. Hvis du som fotball-interessert mor eller far reiser for å se ditt favorittlag, er det ingen grunn til å la barna være hjemme. Det er fullt mulig å kombinere fotballtur med familieferie i Manchester. Ta også barna med på kamp. De vil elske det!

Airkix- vindtunnelen

Mange drømmer om å kunne fly. I vind-tunellen Airkix ved Trafford kan du gjøre nettopp det. For å fly må barna være over fire år gamle. Dette er en aktivitet som anbefales spesielt når været er dårlig, og det er det ganske ofte i Manchester.

Manchester Museum

Like ved University of Manchester ligger Manchester museum – et museum som blant annet har historiske gjenstander fra Egypt, et helt skjelett fra en Tyrannosaurus Rex, samt et Vivarium med levende frosker og øgler. Her finner du garantert noe barna liker.

Sealife Aquarium

Ved Trafford-senteret finner du Sealife Aquarium med over 5000 arter av fisker og amfibiedyr. I tillegg kan de skilte med en undervannstunnel hvor du kan se fiskene svømme over deg.

 • Pariserhjul i full fart i Manchester -
Foto: Getty Images

  Pariserhjul i full fart i Manchester - Foto: Getty Images

Legoland

Rett ved siden av Sealife Aquarium ligger Legoland - en innendørs lekegrind med hele 10 soner hvor ungene kan bygge lego og trene på å være en Ninja! Legoland har også 4D kino. Midt i blinken for de minste.

CBBC Tour at mediaCity UK

MediaCity UK er et mediesenter hvor blant annet barneprogrammet Blue Peter - som har gått på engelsk TV siden 1958 - blir laget. Her kan du teste dine evner som TV-vert og se hva som skjer bak scenen under en TV-produksjon.

Les også:

 • Shambles square midt i Manchester

  Shambles square midt i Manchester - Foto: Getty Images

Været i Manchester de neste 7 dagene

 • Torsdag
 • Fredag
 • Lørdag 14°
 • Søndag 11°
 • Mandag 11°
 • Tirsdag
 • Onsdag

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.