Manchester – et eldorado for shopping og restauranter

Manchester – et eldorado for shopping og restauranter

Ønsker du en storbyferie med shopping og multikulturelt restauranttilbud? Da bør du velge Manchester. FINN reise gir deg 5 fem tips til en unik langhelg.

Northern Quarter

I dette området av byen finner du en rekke puber, nattklubber, cafeer og spisesteder, samt butikker med retro og kreativt preg.

I dette området finner du også hyggelig hoteller. Området er et praktisk sted å bo, nær jernbanestasjonen Piccadilly Station, sentrum og shoppinggatene. Det er lett å ta seg rundt, enten til fots, med trikk, taxi eller buss. Avstandene er små.

Central Retail District

Dette er byens store shoppingområde med designbutikker, nisjebutikker og kjedebutikker. Her finner du blant annet det enorme shoppingsenteret Arndale, og handlegatene Market Street, New Cathedral Street, Deansgate og King Street.
Er du ute etter det litt mer eksklusive, bør du svinge av fra Market Street, og inn i New Cathedral Street. Her finner du shoppingsentrene Selfridges og Harvey Nicholls, samt en rekke designbutikker.
En rusletur på Market Street er en opplevelse i seg selv. Market Street strekker seg fra Piccadilly Gardens, langs hele Arndale og ned til New Cathedral Street. Market Street er gaten hvor unge, talentfulle musikere viser hva de kan. Stopp opp, sleng en slant i hatten, eller rett og slett bare nyt musikken.

 • Flea market nord i Manchester by

  Flea market nord i Manchester by - Foto: Getty Images

Spinningfields

Dette er et av Manchesters high end-områder når det gjelder både shopping og restauranter. Distriktets restauranttilbud er like variert som et luksuriøst lunsjbord, med alt fra solide burgermåltid til veganermåltid.

Chinatown

Området er Englands nest største Chinatown, bare slått av London. Her finner du et vidt spekter av restauranter og butikker. En tur innom Chinatown er som en dagsreise i Asia.

Gay village

Langs og rundt Canal Street finner du Gay Village med barer og restauranter. Bydelen er et synlig bevis på at byen er åpen for alle legninger og kulturer. Manchesters liberale byliv blomstrer i Gay Village, med sitt fantastiske utvalg av barer og opplevelser. I august hvert år arrangeres Manchester Pride Festival.

Manchesters restaurantliv er for øvrig det man virkelig kan kalle multikulturelt, med menyer fra alle verdenshjørner. Her kan man virkelig få en kulinarisk reise verden rundt.

Les også:

 • Megaburger i Manchester

  Megaburger i Manchester - Foto: Getty Images

Været i Manchester de neste 7 dagene

 • Torsdag
 • Fredag
 • Lørdag 14°
 • Søndag 11°
 • Mandag 11°
 • Tirsdag
 • Onsdag

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.